Ormai István: Még nem volt ilyen nagyságrendű fejlesztés Nagyatádon

3 milliárd 778 millió forint: ilyen értékben beruházások valósultak meg, ill. vannak még folyamatban a városban a most zárult uniós ciklusnak köszönhetően. A következő tervek sem aprók, derült ki a testületi ülésen.

A jelenleg is folyamatban lévő, befejezéshez közeledő nagyberuházások (geotermikus fűtési rendszer kialakítása, Széchenyi park és a volt iskolaépület felújítása, kerékpárút építése, déli iparterület fejlesztése) mellett a legutóbbi testületi ülésen Ormai István megemlítette a kisebb pályázatokat: a Honvéd utcai szennyvízhálózat rekonstrukciója új útburkolattal 100 millió forintból; az árvíz okozta károk (vízkutak és utak) folyamatban lévő helyreállítása 71 millió forintból; fitnesz pálya kialakítása 16 millió forintból; a Munkás és a Csokonai utcák aszfaltozására, útjavítására 51 millió forintot nyert a város.

Az Európai unió most lezárult költségvetési ciklusában tíz pályázatot nyert az önkormányzat, amiből kettőt már teljesen lezárt, a többi pedig folyamatban van.

Összességében 3 milliárd 778 millió forint uniós támogatást sikerül felhasználnunk. Ez Nagyatád léptékében mérföldkő. Ilyen nagyságrendű fejlesztésre még nem volt példa – mutatott rá Ormai István.

Ezeket a fejlesztéseket uniós források nélkül soha nem tudná megoldani Nagyatád, emelte ki a polgármester. Majd felsorolta azokat a nagyobb programokat, amelyeknek az előkészítése folyik, vagy már teljesen kész tervekkel rendelkeznek. Kiemelt helyen szerepel közülük a gyógyfürdő fejlesztése, amely, sajnos, egyik uniós pályázati kiírásnak sem megfeleltethető, így egyedi kormánydöntésre vár. Egy másik fontos beruházás az Árpád-Hunyadi körforgalom megépítése, valamint a Jókai lakótelep teljes infrastrukturális felújítása. Szintén pályázott a város arra, hogy makadám burkolattal láthassák el a jánosmajori utat. A szociális szolgáltató központ felújítását és az idősottohn bővítését ugyancsak szeretnék megvalósítani, mert egyre nagyobb igény van rá.

Megosztás