Óvodafelújítások és fiatalok háza: második kör

A három nagyatádi óvoda másodszor kiírt felújítására várhatóan januárban kap ajánlatot az önkormányzat, a Széchenyi tér 18. alatt a fiatalok lakásainak kialakítására pedig már beérkezett egy új kivitelező árajánlata.

Mint arról korábban már beszámoltunk, két nagy beruházás kivitelezésére is meg kellett ismételnie az önkormányzatnak a közbeszerzés kiírását, mert a tervezett költségek csaknem duplájáért vállalták volna csak az építkezési vállalkozások a munkát.

A 3 nagyatádi óvoda korszerűsítésére öt kivitelezőből csupán egy adott be érvényes ajánlatot. Ám az is a tervezett bruttó 313 millió forintos költség helyett 508 millió forintról szólt. Emiatt nem tudták megkezdeni a munkálatokat. Új közbeszerzési eljárást kellett indítania az önkormányzatnak. Az újabb ajánlattételi felhívásra várhatóan januárban kap ajánlatot a város, tudtuk meg Ormai István polgármestertől.

Ugyancsak írtunk már arról, hogy a Fiatalok esély- és otthonteremtése Nagyatádon című beruházás keretében lakásokat alakítanak ki a Széchenyi tér 18. számú házban. Ennek a kivitelezésére szintén mindössze egyetlen pályázat érkezett korábban, ami ismét csak a tervezők által kalkulált árnak a dupláját tartalmazta. Ezért ezt is kénytelen volt eredménytelennek nyilvánítani a képviselő-testület. Ezután átalakították a beruházás műszaki tartalmát, majd másodszor is kiírták a közbeszerzést. Erre már be is érkezett egy ajánlat, amiről hamarosan döntenek a képviselők.

Megosztás