Pályaorientációs fórum és zenés interaktív előadás a nagyatádi szakképzőben

A Szakmám az életem elnevezésű fórumon sikeres emberek karrierjét ismerték meg az iskola diákjai. Két nap múlva pedig Pertuska András kortárs zenészt hallhatták a tanulók.

2019. december 7-én „Szakmám az életem!” elnevezésű nagyszabású pályaorientációs fórum zajlott a Kaposvári SZC Nagyatádi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában. A rendezvényen mintegy 230-an vettek részt. A motivációs programon az iskolával kapcsolatban álló sikeres emberek életútját, szakmai előmenetelét ismerhették meg a diákok. Köztük Vargáné Orbán Anikó, nemzetközi díjas tortadesignerét. Ő egyben az Ékes-Édes Hobbicukrász Oktatási Stúdió alapítója és vezetője is. A Ziehl-Abegg Kft. két szakembere is bemutatta karriejét: Szaka Zsolt tanműhelyvezető és Ivók Norbert oktatói csoportvezető. Az eseményre a pályaválasztás előtt álló általános iskolások is meghívást kaptak.

Két nappal később, december 9-én a kortárs kiközösítés megelőzésével kapcsolatos program vendége pedig Petruska András kortárs énekes és dalszerző volt. A zenével, verssel, prózával színesített interaktív beszélgetésekbe ezúttal csak az iskola saját diákjai kapcsolódhattak be.

Megosztás