Pelyhes vadkacsákat mentettünk a belvárosban!

Hét kis apró vadkacsa csipog elveszetten a Hild sétányon – erről értesített minket egyik olvasónk. A kacsamama elrepült, az apróságok pedig alig néhány méterrel totyorognak a négysávos főúttól. Videóval!

Mire stábunk rájuk bukkant, már többen őrizték őket. Akadt, aki egy nagy zöldséges dobozba igyekezett beterelni őket, de heten hét felé futottak. Más egy szerszám nyelével próbálta terelgetni őket, ám úgy döntöttek: maradnak a szúrós bokor aljának  védelmében.

Azt senki sem tudta, hogyan kerültek Nagyatád közepére. A Duna-Dráva Nemzeti Parktól az erdészeten át a városgondnokságig több helyről is próbáltunk segítséget kérni. Végül a Petesmalmi Vidrapark vezetője, Balogh Márta adott kézzelfogható jótanácsot: hagyja békén mindenki a kiskacsákat, menjenek minél távolabb tőlük az emberek, hogy a kacsamama vissza merjen térni hozzájuk. Így tettünk, és meg is lett az eredménye. A tojó leszállt, aztán eltipegett az egész nagycsalád, mind a hét pelyhes kiskacsa és a mamájuk.

Nézze meg videónkat a nagyatádi kacsakalandról!

Időközben megjöttek az első poénok is az esetről. Egyik olvasónk szerint shoppingolni jöttek a kiskacsák. Robi azt írta, csak nehogy megüssük a bokánkat, hogy migráns hápikat segítünk. Dóri pedig úgy véli, a város turistacsalogató zöld területeit téveszthették össze a kiskacsák a természetes élőhelyükkel, így ez a valódi és cáfolhatatlan bizonyítéka annak, hogy Nagyatád igazi virágos város. Várjuk a további ötleteket és mémeket, a facebook-oldalunkra!

Vadkacsahajsza a belvárosban
Vadkacsahajsza a belvárosban

 

Megosztás