Pénteken ismét kiállnak a pedagógusokért

„Találkozzunk!” címmel hirdetettek szolidaritási rendezvényt Nagyatádra a pedagógusok. Szülőket, nagyszülőket is várnak, mondván: életükben a fontos közös pont: a gyerekek. Országszerte lesznek megmozdulások.

A múlt héten országos sztrájkot tartottak, Budapesten több tízezren tüntettek. Október 14-én folytatódnak a megmozdulások, ezúttal jóval nagyobb számban lesz kiállás a tanárok mellett és tiltakozás a megfélemlítésük ellen. 

A Szülői hang eddig 40-nél is több eseményt gyűjtött össze az oldalán. A legtöbb ezúttal is a fővárosban lesz, de már nagyon sok a vidéki helyszín is. Somogyban Kaposváron szerveznek sétát „az oktatás és gyermekeink jövőjéért”, Nagyatádon pedig „Találkozzunk!” címmel hirdettek akciót péntek este 6 órára a Nagy Imre térre.

„Néha kialszik a fényünk, de egy másik emberrel való találkozás ismét azonnal lángra gyújtja!” – idézi Albert Schweitzer Nobel-békedíjas teológust, filozófust a közösségi oldalon közzé tett felhívás. Eszerint várnak „minden környékbeli és nagyatádi óvodapedagógust, pedagógust, gyógypedagógust, pedagógiai asszisztenst, oktatót, nyugdíjas kollégát, pedagógus munkát segítő munkatársat, minden óvodában, iskolában dolgozót, valamint a kedves szülőket, nagyszülőket egyaránt” a szolidalitási rendezvényre,

ahol azok találkozhatnak, akik életében a nagyon fontos közös pont: nem mások, mint a GYEREKEK! 

A felhívás szerint versek, dalok, gondolatok hangzanak majd el „a gyermekekért és magunkért”. Egyebek között közösen eléneklik
Dés László és Geszti Péter Mi vagyunk a grund! és Bródy János Szabadnak születtél című dalát.

Fotómontázs: Röhrig Dániel
Fotómontázs: Röhrig Dániel

 

Megosztás