Petíciót indítottak a pékség újranyitásáért

Civil kezdeményezésként gyűjtenek aláírásokat a nagyatádiak az albán pékség büntetésének enyhítésére. Céljuk az, hogy karácsonyra újra kinyisson az üzlet. Nagy méretű összefogás indult.

Egyre több nagyatádi üzlethelyiségben írhatjuk alá azt a petíciót, melyet két nagyatádi, Stoffné Perák Márti és párja, Garamvölgyi László indított el a mai napon. Az ügy háttere közismert: múlt pénteken egy 65 évnél fiatalabb vásárló tért be az albán pékség üzletébe vásárolni az idősek védősávja alatt. Rögtön utána a rendőrök igazoltatták az illetőt, azt követően intézkedtek is: a pékséget azonnali hatállyal bezárták két hónapra, valamint félmillió forintos bírságot szabtak ki.

A nagyatádiak közül sokan felháborodtak a történteken, többen aránytalan túlzásnak tartják az intézkedést. Perák Mártiék is úgy vélték, eltúlzott volt a büntetés.

Szerintem rendőri túlkapás történt, nagy érvágás ez bármely üzlettulajdonosnak, különösen a karácsonyi időszakban – mondta az Atádhírnek Márti. – És tudom, hogy az atádiak többsége hasonlóan vélekedik. Ez nem csak a vállalkozás büntetése volt, hanem az összes odajáró vendégé is. Ezért gondoltuk úgy, hogy teszünk valamit: aláírásgyűjtést indítottunk a bezáratás méltányolására. Szeretném hangsúlyozni, hogy ezt kizárólag segítő szándékkal tesszük, nem akarunk semmilyen konfliktust vagy politikát belekeverni az ügybe, ez egy civil vásárló kezdeményezése.

Mint kiderült, tényleg sokan támogatják a kezdeményezést: Márti és párja összesen 60 példányban nyomtatták ki az aláírásgyűjtő ívet, délre már csak hármat nem osztottak ki. A nagyatádi vállalkozók önként jelentkeztek, hogy üzletükben minél több atádival aláírathassák. Így például a Livi virágboltban, a Marcsi fehérnemű boltban, Horváth Ildikó papír-írószer boltjában, a Pálma virágboltban, az állatpatikában, a Gálovics-féle írószerboltban, több iskolai intézményben, a nagyatádi és taranyi óvodákban és még sorolhatnánk. Márti elmondta, folyamatosan csörögnek a telefonok, nagyon sokan akarnak segíteni.

A nyomtatványt ügyvéddel ellenőriztettük, formailag helyes. Az aláírásokat el fogjuk küldeni az operatív törzsnek és az Igazságügyi Minisztériumnak egy kísérőlevéllel. A célunk az, hogy csökkentsük a büntetési időtartamát, és hogy karácsonyra újra kinyithasson a pékség – magyarázta Márti.

A nyomtatványokat legkésőbb péntek estig lehet aláírni. További információért telefonon lehet megkeresni a szervezőket a 30/403 2547-es telefonszámon. 

Egy oldalon 25-en tudják aláírni, 16:00-ra már több üzletvezető jelezte, hogy betelt a papír
Egy oldalon 25-en tudják aláírni, 16:00-ra már több üzletvezető jelezte, hogy betelt a papír

 

Megosztás