„Azt hittük, élő ember nem jön ki abból az autóból”

Ha 5-10 másodperccel előbb érünk oda, belénk csapódik, belegondolni is rettenetes. Még láttuk a villanást, aztán a füstöt. Az biztos, hogy beírhatja magának a második születésnapját a fiatalember.

Olvasóink jelzése alapján tegnap számoltunk be róla, hogy szerda délután szinte a felismerhetetlenségig roncsolódott egy autó Nagyatád és Berzence között, a 681-es úton, Szenta közelében.

A baleset egyéb körülményeire való tekintettel a megyei katasztrófavédelem sem információt, sem fotót nem hozott nyilvánosságra az esetről. Annyit azonban megtudtunk a helyszínre érkező szemtanúktól, hogy a gépkocsi óriási sebességgel haladhatott, hiszen a szemközti oldalra áttérve 5-6 fát is letarolt, ill. eltört, a motorja kiszakadt belőle, és méterekkel arrébb repült. Ugyancsak sokatmondó, hogy a beszámolók szerint nem volt féknyom az úttesten.

Éppen a gyerekekért mentünk, már szürkület volt, amikor hirtelen villanást láttunk, utána meg füstöt és gőzt. Először azt hittük, lefordult egy autó az útról, van arrafelé egy letérő, aztán meg azt, hogy az avar ég, de sorra álltak meg az autók, úgyhogy futottunk oda, ahogy tudtunk, segíteni – idézte fel a csaknem tragédiával végződő esetet az egyik szemtanú. – A Suzuki teljesen összeroncsolódott, azt hittük, élő ember nem jön ki abból az autóból. Hárman szabadítottuk ki a fiatalembert, kész csoda, de kisebb karcolásokkal megúszta, a szemhéja repedt föl, az vérzett, de semmi komoly. A saját lábán tudott jönni, leültettük egy plédre, gyorsan megnéztük, van-e még valaki az autóban, aztán már jöttek is a mentők meg a tűzoltók.

A szemtanú hangsúlyozta: belegondolni sem akar, mi történt volna, ha néhány másodperccel hamarabb érnek oda, ők ugyanis éppen szemből érkeztek. Szinte biztos, hogy sosem értek volna oda a gyermekeikhez.

Senkinek nem szabadna ilyenen gondolkodni – utalt a valószínűsíthető szándékra. – Az biztos, hogy beírhatja magának a második születésnapját a fiatalember.

Másodperceken múlhat az élet – hogy ebben semmi túlzás nincs, azt bizonyítja az a videófelvétel is, amit egy másik autós rögzített a helyszínen.

 

Megosztás