„Nagy pénzrablás” a 7. kötélugró gálán

Egyebek között a híres spanyol sorozat témáját felhasználva állítottak össze látványos és pörgős kötélugró produkciókat az atádi egyesület tagjai. A klub idén ünnepelte a 10. évfordulóját.

13 éve hódolnak az atádiak a kötélugrás sportágának, 10 éve pedig szervezett keretek között, egyesületi szinten vannak jelen városunkban. Nyolc évvel ezelőtt merült fel először, hogy az év végén egy színpadi produkcióban mutatják be a gyerekek a versenyeken kívül, hogy milyen mutatványokra is képesek a kötéllel. A kötélugrás valamiért kimondottan a lányokat vonzza: az egyesület jelenleg csaknem 30 tagot számlál, ám ebből összesen ketten vannak fiúk.

A pandémia miatt klub a tavalyi gálát nem tarthatta meg, és versenyezni is kevesebbet tudtak. Ezzel magyarázható az is, hogy a 2021-es nyári világbajnokságot virtuális keretek között tartották meg, melyen az atádiak is részt vettek. Itt Ágoston Barbara triplában a 4. helyen, míg Novográdecz Bence gyakorlatával a 11. helyen végzett.

A szombati gálaesten számos versenyre szánt gyakorlatot mutattak be a gyerekek – ezekből az egyik leglátványosabb a 2022-es Harkányban rendezendő Demo verseny produkciói voltak: a csoportos formációban a Nagy pénzrablás című sorozat jellegzetes, piros overálos és Dali-maszkos karaktereinek öltöztek be, a gyakorlat alatt szóló szám pedig a sorozat főcímdala.

A csaknem egy órás gálaesten az egyesület valamennyi tagja fellépett, sőt, a levetített 10. évfordulóra készült videóban még olyan tagok is szerepeltek, akik már két éve az érettségijüket követően elköszöntek a nagyatádi egyesülettől. Ez is azt mutatja, hogy a klub kemény magja bármikor készen áll arra, hogy kötelet ragadjon. Az egyesület elnöke, Jüngling-Czotter Éva elmondta, büszke rá, hogy a sport ennyire az életük részévé vált.

Azt remélem, hogy az elmúlt 10 év alatt nagyon sok olyan gyereknek adtam olyan életutat, hogy elővegye későbbiekben az ugrókötelet és otthon mozogjon, saját jókedvére és az egészsége állapota érdekében – mondta a vezető.

A gálaestről videós összeállítást is készíteni fogunk. Alább pedig az egyesület által a 10. évfordulóra készített videó tekinthető meg. 

Megosztás