Rendelhető a hatósági áras tűzifa, íme a részletek

A minőségi tűzifa köbmétere 30 ezer forintba kerül, de ez még nem hasított, hanem hengeres. Szállítani és fűrészelni is kell. A kisebb fűtőértékű fa ára 19 ezer. Már lehet rendelni, hozzánk legközelebb Lábodon és Kaszón.

Már lehet jelentkezni a hatósági áras tűzifaprogramba – tudatta vasárnap reggeli közleményében az Agrárminisztérium. Mint írták: az igényt személyesen, telefonon és e-mailben is lehet jelezni. Az állami erdőgazdaságoknál megtermelt tűzifa egységes áron vásárolható meg, háztartásonként legfeljebb 10 erdei köbméter mennyiségben.

A programban hengeres tűzifa vásárolható, legfeljebb 10 erdei köbméter, de ennél kevesebbet, illetve részletekben is vásárolhatunk. Erdei köbméterenként, áfával együtt az árak: keménylombos: 30 000 ft; lágylombos és fenyő: 19 000 ft.

A programban hengeres tűzifa vásárolható, melynek átvételi pontról a felhasználási helyre történő szállításáról a vásárlónak kell gondoskodnia
– hívta fel a figyelmet a minisztérium.

Az állami erdőgazdaságok elsősorban a saját működési területükön fekvő települések lakosságát szolgálják ki. A lista szerint a nagyatádiak és a járásban élők többnyire Lábodon, a Sefag Zrt-től rendelhetnek (pénztár: Nagyatád, Szabadság tér 9., tel: 82/553-900; e-mail: labod@sefag.hu). Néhány település viszont Kaszón: Bolhás, Kaszó, Somogyszob és még pár járáson kívüli község (Kaszó Zrt., Kaszópuszta 1., tel: 30/332-8450; e-mail: rakodo@kaszort.hu). Ők a Szentán, a vasúti rakodón vehetik majd át a tűzifát.

A Lábodi Vadászerdészet megadott telefonszámát egyelőre nem vették fel, Kaszón viszont megtudtuk, hogy akác, tölgy, cser és éger szerepel a kínálatukban, zömmel 2 méteres, fűrészelhető hengerekben.

Depositphotos
Depositphotos

 

 

Megosztás