Rengeteg esőt jeleznek előre holnaptól

Ma a hőség, holnap a zivatar veszélye miatt rendelt el Somogyra másodfokú riasztást a meteorológiai szolgálat. A szimulációk szerint zivatarlánc ér fölénk pénteken, hétfőig akár 50 mm-nél is több csapadék hullhat ránk.

Mára másodfokú hőségriadó van érvényben Nagyatád térségében is, ami azt jelenti, hogy a napi középhőmérséklet 27 °C felett valószínű. A csúcshőmérséklet elérheti a 37 fokot is. Tudják, sok folyadék, árnyék stb. 

Péntekre ugyancsak narancs riasztás van érvényben, ám akkor már a heves zivatarok kialakulásának veszélye miatt. A villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél és jégeső is, figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Előrejelzésük szerint a hidegfront pénteken délután-este éri el térségünket, aznap 5 mm, szombaton 6, vasárnap 12, hétfőn pedig akár 30 mm eső is a nyakunkba zúdulhat.

A hőmérséklet 16 fokot is zuhanhat vasárnapra, a mai 37 fokról 21-re, úgyhogy elég viharos változások elé nézünk.

Rég nem láttunk ennyi csapadékot az előrejelzésekben, írja az Időkép: eszerint rendszerbe, láncba szerveződő záporok, zivatarok, ill. csendes, áztató esők egyaránt előfordulhatnak. A portál hozzáfűzi: A közeli dátum ellenére az előrejelzés azonban még bizonytalansággal terhelt az időjárási helyzet összetettsége miatt.

Depositphotos
Depositphotos

 

Megosztás