Retro Nap Nagyatádon: „ez egy régi mánia!”

Veterán autók, nosztalgia séta, retro börze. Hangulatos időutazásra hívott az első Nagyatádi Retro Nap. A vártnál is nagyobb sikerrel zárult a tegnapi nap. Több százan vettek részt az egész napon át zajló programokon.

Mintha a múltba csöppentünk volna. Így érezhette magát az, aki a hétvégén ellátogatott a kulturális központba. A retro börzén számos régiséget kínáltak eladásra a gyűjtök.

Retro felvételek tucatjai, avagy a
Retro felvételek tucatjai, avagy a

Akinek azonban a talpa kezdett volna viszketni a hangulatkeltő régi dallamoktól, azoknak még egy kis táncra is volt lehetősége. A gyorstalpalóról a helyi zumba csoport gondoskodott.

A latinos zumba zenék mellett azért retro dallamok is felcsendültek, a ruhák pedig tagadhatatlanul a régi időket igézték
A latinos zumba zenék mellett azért retro dallamok is felcsendültek, a ruhák pedig tagadhatatlanul a régi időket igézték

Két nosztalgia sétát szerveztek a délután folyamán. Az egyiket a polgármester vezetésével. A jó hangulatú túrán a Széchenyi parkban elevenítették fel közösen a résztvevők az egykori városképet. A séta során a polgármester két jelentős időszakot emelt ki a város történelméből. A 19. század vége és a 60-as, 70-es évek a fejlődés, a fellendülés időszakai voltak. Az akkor teremtett értékeket használjuk ma is.

Az összegyűjtött emlékeket egész nap megtekinthették a látogatók a művelődési ház aulájában.

Fontos együttműködésen alapult a rendezvény. Az esemény a Nagyatád Retro facebook csoport és a kulturális központ munkatársainak azonos ötlete valósult meg. Az összefogás a két fél reményei szerint a jövőben is fennmarad majd. Ennek fényében, és a pozitív visszajelzések reményében, várhatóan jövőre is megszervezik majd a Nagyatádi Retro Napot.

Végezetül a retro nap margójára:

„Mert szólni csak itt tudok,
Míg a szívem szólni hagy,
Hiszen itt voltam én nagyon kicsi ,
És lettem kicsit nagy,
És ez a szív százszor,
Újra fellángol,
Ha velem vagy.”

(Fenyő Miklós: Made in Hungária)

Fotók: Röhrig Dániel

Megosztás