RKC: fél év hazai veretlenség után kaptak ki a lányok

Csaknem hat hónap után veszített ismét saját közönsége előtt bajnoki mérkőzést felnőtt női csapatunk, amely a szünetbeli döntetlent követően két góllal alulmaradt a Szekszárd együttesével szemben.

Beszámoló a felnőtt női csapat hétvégi mérkőzéséről – Vörös Sándor összefoglalója alapján. Részletekért látogasson el a http://www.rkcnagyatad.hu/ weboldalra!

NBI/B NYUGATI-CSOPORT 2017/2018 – 18. FORDULÓ
Rinyamenti KC – Szekszárdi FGKC
25 – 27

Az elmúlt két hétben már megszokottá vált, hogy lányainkra roppant fontos, tabellaszomszéd elleni mérkőzés vár. Nem volt ez másképp a 18. fordulót megelőzően sem, hiszen a 11–6-s mérleggel, 22 ponttal tabella hatodik Rinyamenti KC fogadta a 11–1–5-s mutatóval rendelkező, 23 egységgel az ötödik pozícióban állomásozó Szekszárdi FGKC alakulatát.

A végelszámolás szempontjából tehát kiemelt jelentőséggel bírt az első márciusi bajnoki két pontja is. Az esélyeket illetően nehéz lett volna jósolgatásokba bocsátkozni, mindenesetre a hazai környezet az RKC mellett szólt, amely legutóbb 2013. április 28-án, éppen pályaválasztóként fektette két vállra a tolnaiakat (25–24).

Hasonlóan szoros forgatókönyv ezúttal is benne volt a pakliban, attól függetlenül, hogy az eddigi örökmérleget két dél–somogyi siker és tizenegy szekszárdi győzelem tett teljessé. A fekete–fehérek az elmúlt években e párosításban rendszerint könnyedén gyűjtötték be a két pontot, az ellenpélda miatt előbb négy, majd öt évet kellett visszalapoznunk. Az őszi szezonban öt gól döntött a Fekete Gólyák javára, s a mieink nem titkoltan revansra készültek a Weigel Zitát nélkülöző ellenféllel szemben.

Ha azt írjuk, hogy nehezen rázódtak bele a csapatok, akkor talán nem tévedünk nagyot, hiszen közel öt percnek kellett eltelnie ahhoz, hogy megszülessen az első gól. Ha egy üzlet beindul alapon együttesünk tizenhét másodperc alatt megduplázta előnyét, sőt, nem sokkal később támadhatott a háromgólos vezetésért is, de egy rossz bejátszást követően a vendégeknek alig egy minutum kellett ahhoz, hogy kiegyenlítsen.

Az fórt ugyan sikerült ismét megszerezni, de a látogatók nagyon rövid idő leforgása alatt produkáltak egy 3–0-s etapot, így pedig először vezettek kettővel (12.p.: 3–5). Mato Matijevic időkérése nem is váratott magára, de a rövid megbeszélés nem hozott javulást: lányainknak rendszerint futniuk kellett az eredmény után, a vendégek hol egy, hol két találattal jártak előttük, sőt, a 24. percre fordulva már négy volt közte (7–11).

A szünetig hátralévő időben a mieink megmutatták azt az arcukat, amely az eddigi sikerekhez vezetett, hiszen a feljavuló védekezésnek és az eredményesebbé váló támadójátéknak köszönhetőn sikerült ledolgozni a hátrányt, s végül 11–11-s döntetlennel következhetett a pihenő. Együttesünk a második felvonás elején kétszer is visszavette az előnyt, de az örömünk nem tartott sokáig, hiszen a szekszárdiak a felvonás derekán a mieink hibáit kihasználva ismét megléptek. (…) A felek a véghajráig fej–fej mellett haladtak, majd 24–25 után Kónya Dóra két nagyatádi hibát kihasználva alig egy perc alatt duplázott, ezzel pedig pontot tett a nyitott kérdések végére.

A találkozó zárását jelző dudaszó pillanatában két tényt rögzíthettünk: az egyik, hogy a Rinyamenti KC 2017. szeptember 16-a óta először veszített hazai pályán bajnokit, a másik, hogy a Szekszárdi FGKC 2017. december 2-a után nyert ismét idegenben tétmérkőzést.

A vereség ellenére csapatunk 22 ponttal maradt a szezon előtt alapvető célkitűzésként megjelölt hatodik helyen, míg az ötödik pozícióban állomásozó Szekszárdi FGKC neve mellett immár 25 egység áll. Nyolc fordulóval a vége előtt temérdek kérdés nyitott a Nyugati–csoportban, mindenesetre lányainknak a soron következő két mérkőzésen (Pilisvörösvári KSK, VKLSE Győr) a papírformának megfelelően illő lenne négy pontot gyűjteni, s akkor aligha maradna el a tabellán való feljebb lépés.

– Tudtuk, hogy egy nagyon jó ellenfelet fogadunk, ráadásul a szekszárdiak védekezésben és támadásban is remekül játszottak. Próbáltuk velük felvenni a versenyt, de a védekezésünk nem állt össze igazán, támadásban rengetegszer pontatlanul, kapkodva és lassan játszottunk, s a hibák törvényszerűen megbosszulták magukat. Sosem jó kikapni, de megyünk tovább. A következő két hétben reálisan nézve négy pontot kell szereznünk. – értékelte a mérkőzést a lányok mestere, Mato Matijevic.

Megosztás