RKC: Két pontot halászott el a fiúk elől a PEAC

Ugyan az első félidő elején még vezetett felnőtt férfi kézilabda csapatunk, a második felvonásban jócskán lemaradt a pécsi együttestől. Egy piros lap hiánya is befolyásolta a meccs eredményét – mondta a fiúk edzője.

NBII DÉL–NYUGAT 2017/2018 – 21. FORDULÓ

Rinyamenti KC – PEAC

22 – 30 (12 – 15)

Pénteken hazai pályán fogadta a Pécsi Egyetemi Atlétikai Club kézilabdacsapatát az RKC. A fiúk határozottak kezdtek: az első félidőben még négy gólos előnyt is jegyezhettek. Azonban több megkérdőjelezhető bírói döntés és az ellenfél lendülete visszavetette a hazaiak játékát, így az első félidő végén már a vendégek javára billent a mérleg nyelve. (12-15)

A második félidőben már csak futottunk az eredmény után. A 15. percben már 5 gólos előnyt tudhatott magáénak a pécsi csapat. Két perccel a mérkőzés vége előtt számolták rá fiainkra a 10 gólt. Ám utolsó lendületünkkel még sikerült behúzni 2 találatot, így a meccs végét jelző sípszó pillanatában 22-30-at mutatott az eredményjelző-tábla.

– A mai mérkőzésen sajnos nagyarányú vereséget szenvedett csapatunk. Aminek egyik fő oka az, hogy a felkészülés során csak 7-8 emberrel edzettünk végig, egyéb elfoglaltságok, munkahelyi elfoglaltság, kisebb sérülések miatt. Sokan vagyunk, de mégis kevesen. Ez a mai mérkőzésen is látszódott. Vannak új játékosaink, visszatérő csapattagok, össze kell még szoknunk, és többet kell egymásért küzdenünk – mondta az AtádHírnek Takács László edző – Nemcsak mi voltunk benne ebben a mérkőzésben: az első félidőben nagyon hiányoltam egy piros lapot, ami meghatározta volna a mérkőzés sorsát. Valamint 10-7-re vezettünk, ahol picit megzavarodtunk támadásban, és már a védekezésünk sem olyan volt, mint előtte. És egy 8-2-es szériának köszönhetően az ellenfél megfordította a mérkőzést, és három góllal vezetett a félidőben. A második félidőben próbáltunk kapaszkodni, de mindig valami közbecsúszott. A tavalyi szezonban is volt egy ilyen pofon, amit kaptunk. Abból felálltunk elég jól. Azon leszünk, hogy most is így történjen.

Az edző elmondta, az idei szezonnak is a tavalyihoz hasonló céllal vágtak neki. Reális elvárás az első hatban végezni, ám ez az idén még nehezebb lesz a nagyatádi együttes számára. A mezőny ebben a szezonban átalakult: a Nagykanizsa csapata feljutott az NBI/B-be, a NEKA együttese pedig nem indult az NBII-es pontvadászatban. A többi csapat a nyáron sikersen erősítette sorait. A mester szerint ebben nagy hátrányt szenved a nagyatádi csapat, hiszen nehéz ide, ebbe a térségbe csábítani a játékosokat. Egyedül a csurgói utánpótlásból kimaratak személyében számíthatnak ütőképesebb játékosokra. A mezőny idén erősebb lett, így várhatóan kiélezett küzdelmek egész sora zajlik majd a bajnoki mérkőzések alatt, és nagy harcok várnak az RKC játékosaira.

A fiúk szombaton Kalocsán folytatják a pontvadászatot. Reméljük, sikerül begyűjteniük a két pontot!

Férfi ifjúsági III. osztály

Rinyamenti KC – PEAC

26 – 16 (13 – 8)

Ifistáink szerencsésebbek voltak: szintén a pécsiek ellen léptek pályára. Bár döcögősen indult a mérkőzés fiaink számára, a félidőben már 5 gólos előnyt jegyezhettek. Végül 10 gólos különbséget számoltak ellenfelükre: 26-16-ra sikerült nyerniük a vendégekkel szemben.

Jeszencsák Edvin edző beszámolója:

„Kissé szertelenül kezdtük a mérkőzést és hasztalanul belementünk egy szaladgálásos kézilabdázásba, aminek az lett az eredménye, hogy kapkodva játszottunk és így 2. percben már háromgólos hátrányba kerültünk. Az időkérésünket követően sikerült megfontoltabban játszani, egyre koncentráltabban támadunk és védekeztünk, melynek köszönhetően nagyjából 11 perc leforgása alatt a háromgólos hátrányból négygólos előnyre tettünk szert. A pécsi fiatalok sem tétlenkedtek: gyors, lendületes és eredményes támadásaikkal pár perc elteltével két gólra felzárkóztak, de az első félidő hajrája egyértelműen miénk volt. Hatékony védekezésünk mögött megbízható kapusteljesítményt tudhattunk magunkénak, a támadótérfélen pedig sokmozgásos, és ötletes játékkal találtunk réseket a gólszerzéseinkhez Ennek köszönhetően ötgólos előnnyel zártuk az első játékrészt.

A második félidőben, még hatékonyabbá vált a játékunk, melynek eredményeként egyre inkább a mi akaratunk érvényesült, így fokozatosan el tudtunk távolodni ellenfelünktől. A többgólos előny ellenére, a lefújásig nagyon sokat kellett küzdeni, annak érdekében, hogy az előny ne fogyjon el a végére, mert ellenfelünk is akaratosan és kiváló küzdőképességgel igyekezett helytállni, melyhez ezúton is gratulálok!

A mérkőzés véghajráját is nagy küzdelem jellemezte, melyet sárga és piros lapok is színesítettek. A győzelmünk a játszma befejező szakaszban már biztosnak tűnt, melyben cserejátékosaink is jól teljesíttek, ami külön öröm volt számomra! A nagyarányú győzelem megérdemelt volt, gratulálok a csapatnak! Köszönjük szurkolóink biztatását!

A következő hétvégén nehéz napok várnak ránk, hiszen a tavalyi bajnokcsapat Kalocsa ellen úgy kell megvívnunk, hogy az azt megelőző napon szintén idegenben, a Bácska fogad bennünket, de bízom benne, hogy mindkét mérkőzésen jó formában tudunk majd pályára lépni.”

 

Fotó: Gálovics Márk

Forrás: www.rkcnagyatad.hu

Megosztás