RKC: mindkét felnőtt csapatunk döntetlennel kezdett

Megkezdte a 2022-23-as bajnokságot a Rinyamenti Kézilabda Club a hétvégén. Edzőjük szerint az elsődleges céljuk, hogy elsősorban a hazai meccseket megnyerjék, és minél több a nézőt becsalogassanak a nagyatádi csarnokba.

Az RKC női csapata a 3. helyen zárta az előző bajnokságot, a férfiak pedig a cseppet sem hízelgő 8. helyen. Mindkét bajnokságban 12 csapat szerepelt, a férfiaknál kettőt még ki is zártak.

Az új szezonnak úgy futott neki a nagyatádi klub, hogy mindkét felnőtt csapat edzője Madarász Péter lett. A lányoknál annyi változás történt a keretben, hogy két korábbi játékos, Kovács Dorina és Mago Ana visszatért; két fiatal (Finta Dóra és Varga Fruzsina) játékvezetői karrierje miatt szünetelteti most a játékot; Kurucz Ivett pedig a nyáron szült.

Innen is gratulálunk neki, és minél hamarabb várjuk vissza a csapathoz – mondta az edző. – A férfiaknál nagyjából maradt a tavalyi keret, bár Török Roland máshol folytatja a pályafutását, két fiatalt pedig igazoltunk Csurgóról, Hajdu Csanádot és Faragó Benedeket.

Korábbi felvétel
Korábbi felvétel

A hétvégén mindkét felnőtt csapat lejátszotta az első bajnoki mérkőzését, és mindkettő a kézilabdában ritka döntetlent ért el. A nők 14-17-es félidő után 29-29-re végeztek a Mohács ellen.

Egy olyan csapat ellen, amelyikkel mindig szoros meccset szoktunk játszani, most is így történt. Tavaly csak a bajnokcsapat, a Pécs tudott itthon minket legyőzni, örülök, hogy ez a folyamat folytatódott – értékelt Madarász Péter. – Volt esélyünk a győzelemre, de örülünk ennek az egy pontnak is, mert egy jó erőkből álló Mohács látogatott el hozzánk.

A férfiak ugyancsak egy ponttal gyarapodtak, ők a kiskőrösi vendégségből tértek haza (Kiskőrösi KSK–RKC 32-32, félidő: 16-15).

Tipikus első meccset játszottunk. A hosszú utazás rányomta a bélyegét a mérkőzés elejére, sok hiba történt a támadások befejezésénél – foglalta össze az edző. – A szünetben megpróbáltuk rendezni a sorokat, de végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Sajnos, a ziccerek kimaradt értékesítése miatt nem sikerült hazahozni a két pontot. A csapat küzdeni tudása viszont dicséretet érdemel.

Az RKC férfi U20-as csapata is a Kiskőrös ellen lépett idegenben pályára, a fiúk 24-40-es,  nagy arányú győzelmet arattak.

A két felnőtt csapat edzője az idei célokról annyit mondott: számukra most az elsődleges, hogy a hazai meccseket megnyerjék, és minél több nézőt becsalogassanak a csarnokba.

Korábbi felvétel
Korábbi felvétel

 

 

Megosztás