RKC: nyolc gólos győzelem az első hazai meccsen!

Szorosan indult a mérkőzés, végül a második félidőben tarolt a nagyatádi csapat. Lányaink 40-32-re verték a Szombathelyi Haladás csapatát a tavaszi szezon első hazai megmérettetésén. De nagy kihívások várják a lányokat!

Beszámoló a felnőtt női csapat első hazai mérkőzéséről a tavaszi szezonban – Vörös Sándor összefoglalója alapján. Részletekért látogasson el a http://www.rkcnagyatad.hu/ weboldalra!

Győzelemmel kezdte a tavaszi szezon küzdelmeit felnőtt női csapatunk, amely a szünetben ugyan egygólos hátrányban volt, de a második harminc percet 21–12-re hozva végül simán két vállra fektette a Szombathelyi Haladást.

Jó kezekbe került... Lányaink kihasználták a helyzeteiket
Jó kezekbe került… Lányaink kihasználták a helyzeteiket

A tavaszi szezonnyitót ünnepi pillanatok vezették fel, a kezdődobást a 45. születésnapját éppen ezen a napon ünneplő Török Zoltán végezte el, aki amellett, hogy súlyemelőként 1992-ben magyar bajnok lett, a Szombathelyi Haladás vezérszurkolója is. Mindeközben a két tábor remek hangulatot varázsolt a lelátókra, s ez lényegesen jobb hatással volt a vendégekre, akik alig három és fél perc játékot követően 4–0-ra vezetett. Mato Matijevic rögtön kapust cserélt, Druzsin Rebeka remekül szállt be a mérkőzésbe, s alig négy minutum leforgása alatt 5–4-re módosult az állás.

Az álmos kezdés után csapatunk felpörgött, minimális különbségű előnyét pedig egészen az első negyedóra végéig tartani tudta. A vendégek ugyan rövid időre fordítottak, de a mieink gyorsan visszavették a vezetést. A folytatásban, hol egy, hol kettő volt ide, mígnem a zöld–fehérek a hajrára fordulva megragadták az irányítás jogát, lányaink pedig csak futottak az ellenfél és az eredmény után az utolsó tíz percben.

A félidei pihenő érezhetően jót tett nagyatádi oldalon, a fordulást követően csapatunk védekezése alaposan feljavult, ezt hűen tükrözte, hogy a szombathelyiek a 30. és a 45. perc között mindössze négyszer találtak be! Lányaink ezzel szemben tizenegyszer is beköszöntek, így negyedórával a vége előtt megnyugtatónak tűnő előnyt birtokoltak. A találkozó utolsó szakaszában nem kellett aggódnunk a két pontot illetően, végül a mieink 21–12-re hozták a második etapot, s ebben nagy szerepe volt Druzsin Rebekának, akinek 48%-os védési hatékonyság került a neve mellé.

Nem sokáig örülhettek a vendégek: a második félidőben robbantottak az atádiak
Nem sokáig örülhettek a vendégek: a második félidőben robbantottak az atádiak

Az Atádhír stábjának a tavaszi fordulókkal kapcsolatban Mato Matijevic, a felnőtt női csapat mestere elmondta, kihívásokkal teli szezon elé néznek, ugyanis sokkal nehezebb ellenfelek érkeznek majd a hazai pályára is, mint a téli pihenő előtt. Itthon fogadják majd például a jelenleg is a bajnokság élén álló három csapatot is: a NEKA, az Eu-Fire Mosonmagyaróvár, illetve a Swietelsky-Szombathely együttesét. A cél természetesen minél előrébb végezni a tabellán.

Némi változás érte a csapatot az elmúlt hónapokban. A csapat kapitánya az új évadban – a korábban irányító Nagy Renáta sérülése miatt – most Barta Cintia, akit társai bizalma segített az együttes élére. Azt mondja, nagy megtiszteltetésként tekint új feladatára, és meghatotta csapattársai támogatása. Renáta személyében remek példaképet ismert meg, így munkájában igyekszik majd a tőle tanultakat is alkalmazni.

A tavaszi szezon kezdetével csatlakozott a nagyatádiakhoz Horváth Virginia, aki Pécsről érkezett városunkba. Virginia elmondása szerint nagyon jól érzi magát a csapatban, úgy érzi a többiek másik befogadták. A korábban NBI/B-s bajnok és ezüstérmes irányító egy éves kihagyás után ragadott ismét labdát. A szünet miatt is nagyon örül, hogy visszatérhetett a kézilabdához, meglehet, a pihenő miatt most sok munka vár rá. Célja, hogy új csapatát minél hatékonyabban támogassa, és hozzásegítse ahhoz, hogy a lehető legjobb helyen végezzen a bajnokság tabelláján.

 

Megosztás