Rosszul lett, segítségért kiabált, felfeszítették a lakás ajtaját

Délben értesítették szerkesztőségünket, hogy az Aradi utcában több tűzoltókocsi, mentő- és rendőrautó áll. Rövidesen megtudtuk: egy idős hölgy lett rosszul, aki elesett otthonában, ezért nem tudott ajtót nyitni.

Dél körül érkezett az olvasói bejelentés, hogy az Aradi utcai átjáróban két tűzoltókocsi, mentő- és rendőrautó is áll. A helyszínre siettünk. Az utcán addigra már egy bámészkodó közönség is összegyült. Egy aggódó hölgyekből álló csoporttól megtudtuk, a társasház egyik lakásában rosszul lett valaki.

 A ház harmadik emeletén egy idős nő rosszul lett, és nem tud kijönni a lakásból. A hölgy rokona a közelben dolgozik, neki  jelezték, hogy szükség lenne a lakás kulcsára – mondták.

A kulcs meg is érkezett, ám késve, hiszen addigra a tűzoltók felfeszítették az ajtót. A mentősök ellátták a balesetet szenvedő asszonyt, és kórházba szállították.

A hivatalos tűzoltói közlemény szerint a hölgy elesett, az esés következtében pedig nem tudta kinyitni az ajtót. Segítségért kiabált, amit vélhetőleg a szomszéd hallhatott meg. Valószínűleg ő értesítette a mentősöket, akik a helyi tűzoltók segítségét kérték. A lánglovagok szerkocsival és egy magasból mentővel érkeztek a lakáshoz. Az idős hölgy lakásának ajtaját a tűzoltók felfeszítették, és segédkeztek a sérültet lehozni az emeletről. 

Idén eddig 59 hasonló eset történt már a megyében, köztük kettő Nagyatádon. Ahogy egyre több idős ember marad egyedül, úgy nő ezeknek a száma.

Megosztás