Rövid hét és egy órával több pihenés

Három napos munkahetünk és az óraátállítás miatt egy órával több alvásidőnk lesz a következő napokban. Ráadásul a jövő héten is hosszú hétvégénk lesz!

Az október 23-ai ünnepnap idén keddre esett, így a hétfőt pihenőnappá nyílvánították. Ezzel egy 4 napos hosszú hétvégét tölthettünk otthon. A madárfüttyökből és a mosolygó polgárokból ítélve ez nagy felüdülést jelentett. A nyári szabadságok óta most először maradhatott otthon együtt a család, ráadásul viszonylag kellemes időjárás koronázta meg ezt a négy napot, így lehetőség nyílt kirándulásra, tartalmas időtöltésre is.

Jó hír a diákoknak, hogy jövő héten hétfőn elkezdődik az őszi szünet is, egészen Mindenszentek utáni első hétfőig otthon lehet maradni rajzfilmekkel és gabonapehellyel, miközben a házi feladat a táska mélyében szunnyadhat egy hétig: november 5-én kell csak visszaülni az iskolapadba.

Jó hír a felnőttek számára, hogy a pihenés időszaka számukra sem ért véget! Október 28-án a vasárnapi pihenést egy órával megtoldhatjuk: hajnali 3 órakor Európa szerte visszatekerik 60 perccel a ketyegőket. Így relatíve egy órával hosszabbodik a reggeli napfényes órák száma. Ráadásul a jövő hét is rövidebb lesz: Mindenszentek ünnepe csütörtöki napra esik, így a pénteket is megkapjuk pihenőnapnak. Ezt majd november 10-én kell ledolgozni.

Olvasóinknak kellemes pihenést és tartalmas időtöltést kívánunk!

Megosztás