Segítsetek, mert megöl, kiabálta az idős asszony az utcán

Végső soron a kiskutyámnak köszönheti a B. néni az életét, mert ha nem ugat annyira, nem veszem észre, mi történik, idézte föl az egyik szomszéd. Ők lökdösték el a földön fekvő, vérző néni közeléből a tomboló férfit.

Aki a majdnem 80 éves néni unokája. Nagyatád, 2021. június 12., szombat, este fél 7 körül.

Hazafelé bicikliztem éppen, amikor hallom, hogy egy néni kiabál, segítség, segítség, ne bánts – mesélte egy fiatal női olvasónk. – Ahogy közelebb értem, láttam, hogy többen körbeállják a nénit és a férfit, de nem mert senki közelebb menni. Az idős asszonynak véres volt a ruhája. Aztán már jöttek is a rendőrök és a mentők. A többiektől értesültem, hogy a fickó az unokája, állítólag kés is volt nála. Nem tudom, mi lehet szegény nénivel.

Utánajártunk, hogy mi történt. A környékbeliek, sajnos, megerősítették a hírt. Azt mondják, aggódnak a néniért, illetve bíznak benne, hogy a bántalmazót – aki állításuk szerint valóban az unokája – nem engedik szabadlábra.

Azt több szomszéd is elmondta, hogy a harmincas éveiben járó férfi vagy másfél évtizede nem dolgozik, a nyolcvan felé közeledő nagymamája tartja el a 90 ezer forintnál is kevesebb nyugdíjából. Hogy mi váltotta ki a férfi fékezhetetlen dühét, nem tudják, csak annyit: az egyik szomszédos faluban járt délután, onnan hozták haza.

A kertben kapált a B. néni, arra lett figyelmes, hogy csörömpölés hallatszik a házból, aztán az udvarról is, odament, az unokája ott tört-zúzott, rászólt, hogy mit csinálsz, megőrültél, erre nekiesett – osztotta meg értesüléseit egy közelben lakó.

Végül az egyik szomszéd házaspár segített, éktelenül ugatni kezdett a kutyájuk, ezért kinéztek az ablakon.

Megyek ki, hallom, hogy a B. néni kiabál, segítsetek már, mert megöl ez az állat! Feküdt a földön, tiszta vér volt, az meg rugdosta – számolt be a megrázó estéről a szomszéd asszony. – Akkor a férjemmel rászóltunk, hogy hagyd abba, engedd el a B. nénit, ellökdöstük onnan. A B. nénit fölemeltük, leültettük a kerítéshez, aztán a mentő elvitte.

Azt mondják, az elkövető közben elment a vasút felé, állítólag kés is volt a zsebében, azt ott az erdőszélen eldobta, ám később a rendőrök megtalálták. Az idős hölgyet a Nagyatádi Kórházban ápolják, azóta jobban lett, de eltört az orrcsontja, csupa véraláfutás a teste a bántalmazástól, tele van kék-zöld foltokkal, a vérnyomása és a lelkiállapota is súlyosan megsínylette a történteket.

A szomszédok elbeszélése szerint a férfi az elmeosztályon van, azt állítja, nem emlékszik semmire.

Kértünk hivatalos tájékoztatást is a rendőrségtől, ha új információt kapunk, közölni fogjuk.

A kép illusztráció. Fotó: Röhrig Dániel
A kép illusztráció. Fotó: Röhrig Dániel

Megosztás