Solar Lajos, a Napkirály

A Hotel Solarban immáron két hónapja exkluzív kiszolgálásban részesül egy állandó vendég, aki ráadásul egyetlen fillért sem fizet. A titokzatos illető a hotel kávézójában elnyúlva a többi vendégnek hízeleg.

Solar Lajos, a Napkirály – így is nevezik őt. Igaz, névrokonával ellentétben ő nem a 14., hanem az első a sorában. Kiemelt figyelmet élvező vendége a Solar Hotelnek, az igazgató maga fogadta a bejelentkezésnél Mindenszentekkor, és azóta is a szálloda vendégszeretét élvezi, teljesen térítésmentesen. Különleges bánásmódban részesül minden nap, és még a személyzeti folyosóra is bejárása van, melyhez külön ajtót biztosítottak számára. 

Lajos, előéletét tekintve, mondhatni, hajléktalan volt. A Kossuth utcán élt, és egy bokor alatt aludt. Napi elfoglatsága a madarak kergetésében merült ki.

Itt talán érdemes megemlítenünk, hogy Solar Lajos, „Napkirály” egy macska. Az igazgatónő, Nagyné Huszár Andrea maga fogadta be őt és nősténymacska társát két hónappal ezelőtt. A fekete-fehér színekben pompázó kandúrra már nem tudni, ki akasztotta rá a Lajos keresztnevet, de a név megragadt. 

Lajos sokat tanyázik a hotel aulájában
Lajos sokat tanyázik a hotel aulájában

Lajost egyébként a vendégek is nagyon szeretik. Engedi megsimogatni magát, sokat dorombol, látszik, hogy jól érzi magát –mesélte az igazgatónő.

Lajos szeret a szálló vendégei között lebzselni, napjának nagy részét a kávézóban tölti, ott hízeleg és dorombol a látogatóknak. Macskatársával ellentétben, aki nagyon félős cica, és az emeleti irodában húzza meg magát. Ő éppen ezért a Szerénke nevet kapta. Az igazgatónő most új otthont keres neki, jelenleg is várják azok jelentkezését, akik befogadnák Szerénke kisasszonyt.

Solar Lajos viszont, most már olybá tűnik, állandó lakója lesz a hotelnek. A visszajáró vendégek már ismerik, Lajos a retro hangulatú kávézó személyzete lett – ő felel a pozitív kisugárzásért mély basszusú dorombolásával. A szolgálatáért puha, aszpikos eledelt vár el, Lajosnak az utóbbi időben igen kényes lett az ízlése. 

Kávét ugyan nem szokott kérni, de a délelőttöket a kávézóban elnyúlva tölti
Kávét ugyan nem szokott kérni, de a délelőttöket a kávézóban elnyúlva tölti

Csak ezt ehet, nem bírja a száraztápot, ugyanis fogínygyulladása van – mesélte nekünk a szálloda recepciósa, aki egyébként sok időt tölt el a sármos kandúrral, mivel Lajos gyakran a pulton fogadja a vendégeket.

Lajos kíváncsian fogadja a szálloda vendégeit a portánál
Lajos kíváncsian fogadja a szálloda vendégeit a portánál

Olyannyira a szálloda kiemelt személyisége lett, hogy külön bejáratot biztosítottak számára a személyzeti folyosón: ezt a művészbejárót csak ő használhatja, itt találhatók legfontosabb budoár kellékei, ahol naponta két alkalommal szolgálják fel számára a löncsöt. 

 

 

 

Megosztás