Speedmarathon Somogyban: 1% gyorshajtó

A 24 órás ellenőrzés alatt Somogyban 19 egyenruhás 26 helyszínen összesen 11211 gépjármű sebességét ellenőrizte, és 110 esetben állapított meg sebességtúllépést. Vagyis a járművezetők kb. 1%-a lépte át a sebességhatárt.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva 2018. május 14-én 6 órától a rendőrség 24 órás sebességellenőrzést hajtott végre.

Ahogy az egész országban, úgy a somogyi rendőrök is bevonták a lakosságot az ellenőrzési helyek kijelölési folyamatába. A mérési helyszínekre összesen 26 javaslat érkezett, amelyekből a szakemberek 16-ot választottak ki. Ezek közül kettőre meghívást kaptak az e-mailt beküldő állampolgárok, ahol személyesen is meggyőződhettek a sebességellenőrzések baleset-megelőzési jelentőségéről.

A 24 órás ellenőrzés ideje alatt Somogy megyében 19 egyenruhás, 26 helyszínen, összesen 11211 gépjármű sebességét ellenőrizte és 110 esetben állapított meg sebességtúllépést.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság köszöni az állampolgárok aktív részvételét a helyszínek kiválasztásában.

A gyorshajtás – az elsőbbségi jogok megsértése mellett – a közlekedési balesetek egyik legfőbb oka. A rendőrség azt kéri a járművezetőktől, hogy az év valamennyi napján tartsák be a szabályokat!

Az országos Speedmarathon eredmények itt érhetőek el.

Megosztás