Szabadlábon van a szatír

Lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a nagyatádi szatír ellen a bíróság – tudtuk meg a megyei rendőr-főkapitányságtól. Az ügyben szeméremsértés vétségének megalapozott gyanúja miatt továbbra is folyik az eljárás.

Mint ismert, januárban tárta a nyilvánosság elé az Atádhír, hogy fiatal lányokat zaklatott az utcán egy férfi. A szatír a városi sportcsarnok mellett inzultálta a lányokat, akik elmenekültek a magát mutogató fiatalember elől. Szerkesztőségünk megkeresésére a rendőrség akkor megerősítette: valóban folyik eljárás az ügyben, azonban hangsúlyozták, hogy információik alapján támadás, illetve erőszak nem történt.

Az eset meglehetősen nagy visszhangot keltett a városban: 6 ezernél is többen olvasták az oldalon, és sok látogatónktól kaptunk visszajelzéseket.

Újabb megkeresésünkre a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság mb. sajtószóvivője, Orbán Zoltán rendőr őrnagy ma közölte:

„A Nagyatádi Rendőrkapitányság az ügyben szeméremsértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat továbbra is eljárást. A férfi ellen a Kaposvári Járásbíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. Tekintettel arra, hogy a nyomozás folyamatban van, további információt – egyelőre – nem áll módomban adni.”

Az Atádhír korábbi értesülései szerint az elkövető egy húszas évei elején járó fiatal férfi. Úgy tudjuk, a rendőrség őrizetbe is vette a gyanúsítottat, ám a fent idézett hivatalos válasz szerint mégis szabadlábon van – feltételezhetjük, hogy az ügyészség döntése nyomán.

 

Megosztás