Számonkérte a kocsilopást, megverték sodrófával

Két nagyatádi férfi ellen emelt vádat a nagyatádi ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt. A sértett tudta nélkül elvitték az autóját, majd egy sodrófával bántalmazták, amikor ezt számon kérte rajtuk.

A 33 és 42 éves férfiak 2019 augusztusának elején együtt italoztak a fiatalabb férfi sógorával, majd mindhárman az egyik vádlott lakóhelyén töltötték az éjszakát. A vádlottak másnap reggel a sértett gépjárműjével úgy mentek el a szomszéd faluban lakó ismerőseikhez, hogy ehhez az ekkor még alvó férfi engedélyét nem kérték. Amikor autójának elvitele miatt az órákkal később visszaérkező férfiakat a sértett kérdőre vonta, a vádlottak rendkívül indulatossá váltak, és először ököllel, majd egy sodrófával ütötték a sértettet, végül a földre esett férfit többször meg is rúgták.

A tettlegesség folytán a sértettnek könnyebb sérülései keletkeztek, azonban tekintve a verésre használt tárgyat, akár súlyosabb sérülések is szenvedhetett volna. Autójának engedély nélküli elvitele miatt a sértett nem kívánta hozzátartozója megbüntetését, ezért magánindítványt nem terjesztett elő.

A Nagyatádi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség az idősebb férfinak 60 nap elzárás, míg fiatalabb, de többszörös visszaesőnek minősülő társának 1 év 10 hónap börtönbüntetés kiszabását indítványozta abban az esetben, ha bűnösségüket az előkészítő ülésen beismerik, és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról.

 

 

Megosztás