Szedjük le a díszeket, a hétvégén viszik el a karácsonyfákat!

De ha valaki tovább szeretné megőrizni a karácsonyfáját a nappaliban, annak még január végén is biztosít egy időpontot a szolgáltató.

Január 6-a vízkereszt napja, a hagyomány szerint ezen a napon kell lebontani a karácsonyfát is. Több népi babona is tartozott ehhez a szokáshoz: a 19. század közepétől úgy tartották, hogy ha vízkereszt éjjelén még fent vannak a karácsonyi díszek, akkor egész évben úgy kell maradniuk, különben balszerencse éri a házat. Ugyanez vonatkozott azokra az otthonokra is, ahol vízkereszt előtt bontották le a fát. Úgy tartották, hogy január 6-án érkeztek meg Betlehembe a napkeleti bölcsek, akiket a betlehemi csillag vezetett el Jézushoz – ezért helyeznek csillagot a karácsonyfa tetejére is. Ha korábban bontják le a fát, akkor a bölcsek elvesztik ezt iránymutatójukat, megérkezésük után azonban már nem volt rá szükségük.

A lebontott fákat (és itt természetesen nem a műfenyőkre gondolunk) a szolgáltató két időpontban fogja elszállítani:

2022. január 8-án, szombaton
és
2022. január 29-én, szombaton.

A szolgáltató megkéri a nagyatádiakat, hogy a fenyőfákat csak a tervezett szállítási napon, reggel 6:30-ig tegyék ki az ingatlanok elé, valamint azt, hogy távolítsanak el róla minden díszt (papírokat, szaloncukrot)!

Nyitókép: Depositphotos

Megosztás