Szén-monoxid-mérgezés miatt vittek el három lakót a mentők

Nagyatádon, a Szabadság utcában lett rosszul három lakó az otthonában a hétvégén. A kazán lehetett a hibás.

Huszonhétszer riasztották a Somogy megyei tűzoltókat a hosszú hétvégén. Tizenkét tűzesetnél és ugyanennyi műszaki mentésnél volt szükség az egységek beavatkozására – közölte a katasztrófavédelem.

Rosszul lett három lakó az otthonában, a nagyatádi Szabadság utcában pénteken. A mentők mellett a helyi hivatásos tűzoltók is a helyszínre érkeztek, akik a kazán mellett rendkívül magas szén-monoxid gázkoncentrációt mértek, és a további méréseik is magas értékeket mutattak. A mentők a három lakót szén-monoxid-mérgezés gyanújával kórházba szállították. A tűzoltók beavatkozása után a kéményseprő és a gázszolgáltató szakembere is átvizsgálta a gázkészüléket, amelyet hibásnak találtak, és megtiltották annak további használatát.

Parkoló személyautónak ütközött egy kamion Inkén, a Kanizsai utcában, szombat délután. A böhönyei önkormányzati és a vései önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. A parkoló autóban nem tartózkodott senki, sérülés nem történt.

Hétfőn egy tíz méteres nyárfa dőlt a Barcsot és Drávatamásit összekötő bicikliútra, amely teljesen elzárta azt. A barcsi hivatásos tűzoltók a fát motorfűrész és kéziszerszámok segítségével eltávolították.

Fa dőlt az útra
Fa dőlt az útra
(A nyitókép illusztráció)

Megosztás