Szeptember végén lomtalanítás!

Söpörjük ki a padlást, pakoljuk ki a pincét! A hónap végén kerül sor a Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. lomtalanítási akciójára. Ismét lehetőség lesz elektronikai hulladékok leadására is.

Itt van az ősz, itt van újra, körbejár a városban a Viridis-Pannonia. Ismét lomtalanítási akció indul az egész városban! A szolgáltató ebből a célból két nap fog körbejárni, és elvinni a limlomot:

2018. szeptember 27. csütörtökön az északi városrészen,

2018. szeptember 28. pénteken a déli városrészen. 

A Viridis-Pannonia az alábbi közleményében tájékoztatja a lakosságot, hogyan és miként vehetnek részt az akcióban:

  • A lomtalanítás lebonyolítására a szolgáltató tömörítős hulladékgyűjtő gépjárművet biztosít.
  • Figyelem! A háztartásban keletkezett lomot a lomtalanítás napján reggel 7 óráig, az ingatlan előtti közút mellé, a forgalmat nem akadályozó módon kell kihelyezni, hogy a célgépek és a dolgozók könnyen meg tudják közelíteni.
  • Közös gyűjtőedény használatára kötelezett ingatlanok (társasházi ingatlanok) lomhulladékának elszállítása szintén a fent megjelölt napokon történik. Kérjük a társasházak lakóit, hogy a társasház részére rendelkezésre bocsátott gyűjtőedények – vegyes hulladékok gyűjtésére szolgáló – mellett szíveskedjenek elhelyezni lomhulladékaikat.
  • Kérjük, hogy a kisebb méretű lomhulladékot zsákban vagy dobozban szíveskedjenek kitenni, a szétszóródás megelőzése érdekében!
A kihelyezett lomokkal ne akadályoztassuk a forgalmat!
A kihelyezett lomokkal ne akadályoztassuk a forgalmat!
  • Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a lomtalanítás során kizárólag nagydarabos, azaz a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladó lomhulladék kerül elszállításra, tehát a lom továbbra sem tartalmazhat háztartási hulladékot, építési törmeléket, kerti hulladékot és faágat, autógumit, elektronikai hulladékot (pl: hűtőszekrény, televízió), illetve veszélyes hulladékot (pl: festék, gyógyszer, vegyszer)!
Ne helyezzünk el a lomok között zöld, szelektív, elektronikai és veszélyes hulladékot vagy építési törmeléket!
Ne helyezzünk el a lomok között zöld, szelektív, elektronikai és veszélyes hulladékot vagy építési törmeléket!
  • A Szolgáltató egy helyről csak egy alkalommal szállít el lomhulladékot.
  • Lomhulladékot kizárólag attól az ingatlantól áll módunkban elszállítani, amelynek tulajdonosa az ingatlanra vonatkozóan a rendszeres hulladékelszállítást nem szünetelteti, illetve nem rendelkezik hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjhátralékkal.
  • 2018. szeptember 22-én (szombaton) lehetőség van az ép, nem kifosztott állapotú elektronikai hulladékokat és személyautó gumit, valamint veszélyes hulladékokat (akkumulátor, növényvédőszerek, és rovarölőszerek, vegyszermaradványok, gyógyszerek, szárazelemek, fáradt olaj, olajszűrők, elhasznált étolaj, lakk és festékmaradványok és festékesdobozok, ragasztóanyagok, valamint ezekkel szennyezett csomagolóanyagok, dobozok, higanyos hőmérők, ép fénycsövek, égők) leadni az erre a célra indított gyűjtőjáratnál az alábbi helyszíneken és időpontokban:
  • A nagyatádi hulladékudvarban (Nagyatád, Szarvas u. 2532. hrsz.) egész évben, továbbra is térítésmentesen adhatók le a háztartásokból származó elkülönítetten (szelektíven) gyűjtött hulladékok és a lakossági veszélyes hulladékok, valamint háztartásonként évente 5 db személyautó gumi. Kérjük ezért, hogy az újrahasznosítható csomagolási hulladékokat (fehér és színes üveg, papír, műanyag, fémdoboz, italos kartondoboz) ne a lomokkal együtt helyezzék ki, hanem használják a kihelyezett elkülönített (szelektív) hulladékgyűjtő szigeteket, a családi házas övezetben a házhoz menő elkülönített (szelektív) hulladékgyűjtést és a hulladékudvart!
  • A szabálytalan közterületi hulladék kihelyezést a Közterület-felügyelet munkatársai ellenőrzik és szankcionálják!
  • A háztartásoknak lehetősége van a fent kiírttól eltérő időpontban, díjazás ellenében is lomtalanítást rendelni a Szolgáltatótól

Kérjük együttműködését környezetünk tisztaságának megóvásában! Még közel 3 hetünk van átkutatni a felhalmozott kacatok közt a kidobásra ítélendőket. Jó munkát, kellemes lomtalanítást kívánunk a nagyatádiaknak!

Megosztás