Szerdára jelzik az újabb havazást

A következő másfél hétben tartósan vendégeskedik környékünkön a tél. Fagyos reggelek lesznek, és napközben is csak pár fokkal kúszik fagypont fölé a hőmérséklet. Szerdától újabb havazás várható dél-nyugaton is.

A hét elején még szárazabb időre lesz, fagyos reggelekkel, szerdán azonban, főként nyugaton, ismét havazhat – jelzik a meteorológusok.
Hétfőn főként térségünkben, vagyis délnyugaton pára- és ködfoltok tarkították a reggelt. A nap folyamán gyenge, mérsékelt marad az északias szél, hajnalban -7 és +1 fok közötti értékeket mérhetünk. 

Kedden reggel a déli tájakon alakulhatnak ki ködfoltok. Napközben felhős lesz felettünk az ég, de a déli tájakon naposabb időszakokra készülhetünk. A keleti, északkeleti szél mérsékelt marad, csak időnként fordulhatnak elő élénk széllökések. Hajnalban országos fagyra készülhetünk, felénk -3 fokra csökken a hőmérséklet. Délután +5 fok körüli maximumra van kilátás. Estére előreláthatólag megvastagszik a felhőzet, majd szerdától újabb csapadékzóna éri el térségünket.

Szerdán nyugaton több centiméter mennyiségű hó is lehullhat. Az északkeleti szél megélénkül, többfelé erős lökések is kísérhetik. Az ismét fagyos hajnal után napközben is fagypont körül marad a hőmérséklet.

Megosztás