Szeretetcsomagok az ünnepekre

Több mint 200 család részére elegendő adomány a képviselők gyűjtésén, élelmiszer-felajánlás a Tescótól, szaloncukrok a motoros mikulásoktól. Egyebek között ezekkel teszik könnyebbé az ünnepeket a rászorulóknak.

Karácsonyi jótékonykodás

Negyedik alkalommal rendezik meg a 2. és 3. választókörzetben az adománygyűjtést. Korábban is több száz rászorulón segítettek az adományosztó akcióban.

A jótékonykodás november 25-én kezdődik, és az összegyűlt ruhákat, játékokat, tartós élelmiszereket december 15-én önkéntesek segítségével osztják szét a lila tízemeleteseknél, a két körzetben élő rászorulók között.

A szervezők főként élelmiszer-felajánlásokat kaptak, egyebek között a kenyérgyártól és a DEH-től. A Máltai szeretetszolgálattól a harckocsi ezrednek adott felajánlás egy részét is megkapták. A nagyatádiak is kitesznek magukért: számos család nehézségeit sikerülhet így megkönnyíteni az ünnepekre.

A mostani évben, a tavalyihoz hasonlóan sok adományt remélnek. A két szervező, Simonovics Józsefné és Németh Csaba elmondta: ezen alkalomkor 100-120 csomag élelmiszer, és körülbelül két kocsira való ruha gyűlik össze, amellyel mintegy 200-250 családon tudnak segíteni. Az összegyűjtött dolgokból a szociális otthon és a kisegítő iskola számára is juttatnak.

Élelmiszer-adománygyűjtés a Tescónál

A Magyar Élelmiszer Bank Egyesület már az elmúlt két évben is kezdeményezett adománygyűjtési pályázatot. Ezt idén a Nagyatádi Vöröskereszt nyerte meg.

Három napon át tart az élelmiszergyűjtés a Tescónál: ma, azaz péntek délután, szombaton és vasárnap.

December első hetében pedig a vöröskereszt egy másik adománygyűjtést is tervez a Tesco támogatásával. Itt ugyanis a bevásárlóközpont az aznap el nem adott pékárut ajánlja fel rászorulóknak. Az összegyűlt élelmiszereket Nagyatádon és a környező falvakban élő családok között osztják szét. A vöröskereszt a jövőben ruhagyűjtést is tervez.

Baricsné Rózsa elmondta: nagyon fontos, hogy ne csak az ünnepek alkalmával, hanem egész évben adakozzunk a rászoruló családok számára.

Felvonulnak a motoros Mikulások

Idén is végiggurulnak Nagyatád utcáin a motoros Mikulások. Két motoros klub tucatnyi tagja öltözik be mikulásruhába ezen a napon. Az egyik klub a Déli Farkasok Motoros Baráti Kör, amely már 5 éve viszi az ajándékokat. A másik pedig a Motorock Egyesület.

December 6.-án reggel indulnak útnak. Hatalmas motorjaikkal meglátogatják a nagyatádi óvodákat, ahol a gyerekeknek szaloncukrot osztanak. Mintegy 300 darab cukorral édesítik meg az ovisok napját a Chocoland Kft. felajánlásából. A gyerekek megcsodálhatják a különleges motorokat is, és üzenetet hagyhatnak a motoros Mikulásnak.

(A nyitókép illusztráció.)

Megosztás