Szerte a megyéből érkeztek diákok és családjaik a nyílt napra

Tegnap délelőtt várták az Ady gimnázium és technikum épületébe azokat az általános iskolásokat, akik a felvételi előtt szeretnének megismerkedni az iskola nyújtotta lehetőségekkel.

Több tucat család érkezett a nagyatádi Ady gimnáziumba a tegnap délelőtti nyílt napra.

Várakozáson felüli volt az érdeklődés a járványhelyzethez meg az időjáráshoz képest – mondta Cseh Tamás igazgató. – Potony a legtávolabbi, de érkeztek Kéthelyről, Marcaliról, környékbeli falvakról és persze Nagyatádról is. Sokan érdeklődtek mind a 6 osztályos gimnázium, mind a technikumi képzés iránt, minden standon voltak érdeklődők.

Az ideérkező diákok számára ágazati bemutatókat tartottak az aulában felállított standoknál. Az iskola tanárainak vezetésével a gyerekek körbejárhatták az iskolát és megnézhették a tantermeket. Az eseményen a gimnáziumi képzést népszerűsítették, valamint ismertették a továbbtanulási lehetőségeket.

Annak köszönhetően, hogy a nyílt napot hétvégén tartották, sokan a szüleikkel érkeztek az eseményre, így az egész család megismerkedhetett az iskolával.

Én egészségügyi képzésen szeretnék részt venni, ápoló szeretnék lenni. Érdekel a téma, és így érettségim is lesz, meg szakmám is. Én első helyen mindenképpen ide szeretnék jelentkezni – mondta egy berzencei lány, aki az édesanyjával érkezett a nyílt napra.

Egy potonyi család nem csak legidősebb, felvételire jelentkező fiúkat, de ötödikes lányukat is elhozták a nyílt napra. Már az édesanya is az Ady gimnázium tanulója volt annak idején. Mint mondták, jó benyomást keltett az iskola.

A gazdaság és menedzsment képzésre jelentkezek, mert szeretem a matekot, és érdekel a pénzügyi világ, úgyhogy adja magát az ötlet – mondta a potonyi fiú. –  A másik lehetőség Pécsett lenne a Radnóti iskola, bár most hogy láttuk az Adyt, biztosan Nagyatádot jelöljük meg első helyen  

A gimnáziumi tagozaton kívül ezekben a szakmákban képezhetik magukat a fiatalok az Ady iskolában: gépészet, egészségügy, oktatás, turizmus-vendéglátás, gazdálkodás és menedzsment, informatika és távközlés. Illetve újdonságként jövőre oktatási szakasszisztens képzés is indul.

Fotók: Röhrig Dániel

Megosztás