Szilveszter szökevény kutyái

A szilveszteri tűzijátékok elől szökött meg otthonából számos kutya Nagyatádon. A Nagyatádi Állatvédő Egyesület még a mai napon is elfogott szökevényeket, két kutyus még mindig keresi a gazdáját.

Korábbi cikkünkben mi is felhívtuk a kutyatartók figyelmét a petárdázások és tűzijátékok veszélyeire. A hangos zajok és fények hatására négylábú barátainkban a menekülés ősi ösztöne aktiválódik, és árkon-bokron keresztül iszkolnak minél messzebbre a zajforrástól. Éppen ezért kis- és nagykedvenceinkre ilyenkor fokozottan oda kell figyelni. Javasolt beengedni őket a házba, kikötözni őket, bezárni a kapukat, ellenőrizni, hogy az udvar kellően körbe van kerítve. 

Sajnos még így is hét olyan esetről tudunk Nagyatádon, hogy egy kutya elkóborolt messze a háztájékától. A Nagyatádi Állatvédő Egyesület munkatársai az elmúlt napokban fogták be őket, és hála a chipes azonosításnak, majdnem mindegyiküket vissza is juttaták otthonukba. Nem mindegyik eb rendelkezett ezzel az azonosítóval, azonban az egyesület elnöke, Kiscsinál Erika elmondta, egyes kutyákat már ismernek korábbról. 

Némelyikük notórius szökevény, már többször befogtuk őket. Szerencsére legtöbbjüket azonosítani tudtuk, vagy a gazdájuk jelentkezett érte – mesélte nekünk az elnök. Még a mai nap is helyszínre kellett menniük, mert gazdátlan kutyát jelentett valaki.

Sajnos az eltévelyedett kutyák a tüzijátékok okozta stresszhatás, az éhség, és az új környezet hatására kiszámíthatatlanul viselkednek, nehéz kezelni őket, különösen, ha nagytestű állatokról van szó. Éppen ezért kérjük a lakosság segítségét is! Ha valaki kóbor kutyát lát, vagy a sajátja szökött el otthonról, keresse fel az Állatvédő Egyesületet

Jelenleg két olyan kutya tartózkodik az egyesületnél, akiket szilveszter után fogtak be, nem jelentkezett a gazdájuk és nincs is azonosítójuk. Mindkét kutya keverék, az egyikük közepes termetű tigriscsíkokkal, a másikuk még kölyökkorú és barna színű.

Várják a gazdák jelentkezését!

 

 

 

 

Megosztás