Szombaton írják a felvételit

A hétvégén írják meg a nyolcadikosok a központi felvételi vizsgát. Nagyatádról összesen 17 diák jelentkezett olyan középiskolába, ahová a központi vizsga alapján nyernek felvételt.

Egységesen január 20-án, délelőtt 10 órától íratják országszerte a felvételi vizsgákat a nebulókkal. Nem minden középiskolánál kötelező a teszt, a nagyatádi Ady Endre gimnáziumban is csak elsősorban a tanulmányi eredmények alpján nyernek felvételt a diákok. Somogy megyében összesen 10 iskola követeli meg a felvételi teszt megírását, melynek eredménye jelentősen befolyásolja a gyermek továbbtanulási lehetőségét.

A teszt megírásának helyszíne választható, ez azt jelenti, hogy nem muszáj abban az iskolában írni a vizsgát, ahová a gyerek felvételizni akar – viszont csak azokban az iskolákban lehet megírni, ahol kérik a központi felvételi viszgát a jelentkezéshez.  Pótlásra is lesz lehetőség: az eduline közleménye szerint a pótló írásbeli vizsgát 2018. január 25-én 14 órától tartják, de ezen csak azok vehetnek részt, akik az előző írásbelin alapos ok miatt nem tudtak részt venni.

Ezt követően a jelentezőknek szóban is jeleskedniük kell: a szóbeliket 2018. február 22. és március 13. között tartják majd, előzetes behívás szerint.

Nagyatádról többen is jelentkeztek nem helyi képzésre. A Bárdos iskolából az 58 végzős diák közül 11-en, az Árpád fejedelem iskolából 47 nyolcadikosból 6-an jelentkeztek felvételi vizsgát megkövetelő középiskolába.

 

Megosztás