Szombaton kel útra Nagyatádról a második veterán autós túra

Ismét látványos konvojba csoportosulva vonulnak végig a dél-somogyi településeken a különleges retro járművek. Nagyatádról indul a veterán autók karavánja, és Gyékényes-Barcs-Lábod útvonalon járják be a régiót.

Ami régi, az már ócskaság, de ha nagyon régi, akkor már különlegesség. Főleg, ha szépen karban van tartva. Rengetegen vannak az országban, akik féltve őrzik és csinosítgatják a múlt egy-egy négy keréken guruló darabját: ők a veterán autók szerelmesei.

Második alkalommal fognak most ők járműcsodáikkal körbejárni Dél-Somogyban a Veterán Autós Túra rendezvényén. Az első kezdeményezés tavaly augusztusban valósult meg, most viszont a főszervező, Sziklai Zoltán szerint már hivatalosan is hagyományt teremtenek a túrából: mostantól minden év májusának utolsó szombatján számíthatnak a veterán autók karavánjára a somogyiak. Szemmel láthatóan nőtt az érdeklődés: tavaly a túra előtti napokban körülbelül 30-an jelezték a részvételüket, idén már 62-re bővült az autótulajdonosok száma. A főszervező szerint ez szombatig akár 80-ra is növekedhet. A túra a tavaly augusztusihoz hasonlóan Nagyatád-Gyékényes-Barcs-Nagyatád útvonalon fog körbehaladni. Olyan különlegességekkel találkozhatunk majd, mint egy fekete Volga kombi, egy háromkerekű Velorex, egy Latvia, sőt, Pécsről becsatlakozik majd egy Porsche 244-es Turbo is. De számos régi típusú Mercedest és Ladát is láthatunk majd. A képgalériára kattintva lehet megtekinteni a tavalyi túra néhány autócsodáját.

A részvétel feltétele, hogy az autókülönlegesség legalább 25 éves, jól karbantartott, esetleg feltunigolt legyen, de az igazi veterán kategóriás kocsik legalább 30 évesek. A motorokra nem vonatkoznak ennyire szigorú szabályok, de azért ott is elvárt a tekintélyes életkor.

A túra során a konvoj néhány városban fog csak megállni egy-egy rövidebb időre, Babócsán viszont egy hosszabb pikniket fognak beiktatni.  A piknik helyszíne évenként változni fog – emelte ki a főszervező.

A részletes programterv:

Dél-somogyi Veterán autós túra: MÁSODIK FELVONÁS

Időpont:2021.05.29. Szombat
Indulás a nagyatádi Tesco parkolóból 9:00-kor.

Megállók:
Gyékényes szabadstrand kb. 10:30-tól, 11:45-ig továbbgurulunk
Babócsára várható érkezés 12:30-13:00 körül, itt pikniket tartunk, programokkal egybekötve. 16:00 körül indulunk tovább
Barcson a Lidl parkolókban 15 perc tervezett megállás.
Lábodra a várható érkezés 17:00 körül a fagyizó előtt. Elköszönünk a résztvevőktől és zárjuk a rendezvényt. Az időpontok forgalom és egyéb okok miatt csúszhatnak, ezért előre is elnézést kérünk. Szeretettel várunk minden veterán autóst, motorost, és résztvevőt!
Regisztráció és információ: Sziklai Zoltán, 06705067429

Megosztás