Szombattól már horgászhatunk is a Petesmalmi Vidraparkban!

Már nem csak a pajkos vidrákat mehetünk megnézni, hanem akár napi horgászjegy vásárlásával halat is foghatunk a petesmalmi Patikus-tóban. Május 22-én nyitják meg a tavat a pecások előtt.

A Petesmalmi Vidraparkot védettségi igazolvány felmutatásával újra lehetett látogatni az elmúlt hetekben, a vendégek a megváltott jegyekkel óriási segítséget jelentenek a fenntartóknak. A Somogy Természetvédelmi Szervezet abban bízik, hogy júniustól már újra bárki járhat kirándulni a festőien szép, páratlan természeti adottságokkal, növényi és madárvilággal, tanösvénnyel rendelkező petesmalmi tórendszer körül, és újra bárki megtekintheti a park vidám vidráit is.

Most pedig további szolgáltatásokkal bővült a park: a területen található halastavakat a Tógazda Halászati Zrt. üzemelteti, melynek elnök-vezérigazgatója, dr. Német István úgy döntött, hogy a csaknem 5 hektáros Patikus-tavat két év után újra megnyitják a horgászközönség előtt május 22-én, a pünkösdi hétvégén.

A tó különlegessége, hogy számos halfajta otthona, így igazi különlegességek is horogra akadhatnak: megtalálható benne ponty, amur, süllő, csuka, harcsa, keszegfélék, és a kuriózumnak számító csapósügér is. „A horgásztó csodálatos természeti környezetben található: déli oldalán tökleveles, tavirózsás partszélek, nyugati részén zsombékos, lápos halbúvóhelyek, északi felén 20-30 méteres tölgyek alatti ligetes horgászhelyek foglalhatók el, melyek akár családi piknikezésre is kiválóan alkalmasak” – olvasható a Tógazda Horgászegyesület honlapján.

A petesmalmi tórendszer Patikus tava ideális a horgászoknak
A petesmalmi tórendszer Patikus-tava ideális a horgászoknak

A horgászni vágyók kétféle napijegyet válthatnak: a csak a horgászat öröméért kilátogatók számára van sportjegy, illetve a halat elvinni szándékozók számára váltható halas jegy is, mindkettőt felnőttek és gyermekek részére egyaránt. Ezeket a vidrapark dolgozóinál, Balogh Mártánál és Hegyi Zsanettnél lehet kiváltani minden nap reggel 7 órától esete 20 óráig.

Felhívják a figyelmet, hogy a tavon a MOHOSZ állami horgászrendje lesz érvényben, vagyis állami horgászjegy és fogási napló birtokában lehet jegyet váltani.

A foglalásról előzetesen is lehet tájékozódni, a vidrapark weboldalán vagy facebook oldalán található telefonszámokon lehet érdeklődni.

Megosztás