Szúrj, mint a Darázs! – Amerikai futball Nagyatádon!

Tesztoszterondömping lesz jövő héten Nagyatádon: városunkba látogat a Kaposvári Hornets Amerikai Futball Egyesülete játékostoborzás céljából. A 2019-es bajnokságban induláshoz keresik a legbrutálisabb sportolókat.

Lebegj, mint a pillangó, szúrj, mint a darázs – hangzott Mohammed Ali híres bokszolófrázisa. A kaposvári amerikai futballcsapat szlogenje is hasonló lehetne, hiszen az egyesület is az agresszív és fürge rovar nevét viseli: Kaposvári Hornets (azaz Kaposvári Darazsak). A sportban egyaránt van szükség bulldózer mentalitásra, fürgeségre és vasakaratra.

A csapat logója
A csapat logója

A Magyarországon még kevésbé elterjedt sportág az USA-ban fejlődött ki a brit szigeteken őshonos rögbiből a 19. században. Az „ameikai futball” név kissé zavarbaejtő lehet, hiszen az európai őssportággal, a futballal ellentétben a labdát elsősorban kézzel passzolják, nem pedig lábbal. Ennek ellenére a játék feltalálói mégis a futball név mellett döntöttek, és hogy az amerikai kontinens lakói ne keverjék össze saját játékukat az eredeti focival, azt átkeresztelték „soccer”-ra. Logikát ne keressünk, az etimológia időnként bolondos tud lenni.

Tavaly alakult meg Kaposváron a Darazsak csapata, egész pontosan  2017. augusztusában 10 amerikai focit szerető fiatal részvételével. Azóta tovább bővült a létszám, már 30 tagja van az egyesületnek, és 90%-uk aktívan részt vesz az edzéseken.

A Kaposvári Hornets csapata
A Kaposvári Hornets csapata

A csapat tervei között szerepel a 2019-es bajnokságban történő indulás, és mivel egy sikeres szerepléshez leaglább 40 aktív sportoló szükséges, így most intenzív toborzásba kezdett az egyesület. Ennek keretében október 22-én Nagyatádra is ellátogat a csapat, ahol be fogják mutatni a játékot. Az érdeklődők is részt vehetnek az edzésen: nemcsak nézőként, hanem be is állhatnak a füves pályára megizzadni. Már most figyelmeztetjük a helyi lakókat: ebben a sportágban az adrenalinszintek az egekbe szöknek, és bizony gyakran vágódnak el a játékosok a gyepen. Tehát csak akkor jelentkezzen valaki az azedzésre, ha érzi magában a kellő elszántságot és olyan fürge lábai vannak, mint a forró serpenyőn szteppelő póknak.

A csapat egyik edzője, Horváth Péter maga is nagyatádi: így adta magát a lehetőség, hogy nálunk is bemutassák az amerikai futballt. Lehetőséget biztosítanak a fiataloknak, hogy kipróbálhassák magukat ebben a kemény, férfias, egyszersmind nagyon szép sportban. Megfelelő számú jelentkező esetén, a szervezők igyekeznek megteremteni annak a lehetőségét, hogy a nagyatádi fiatalok helyben járhassanak edzésekre. Lehet, hogy az NFC mellett egyszer NAFC csapatunk is lesz a Mudin Imre sportpályán?

Az eseményről részletesen itt tájékozódhat!

 

Megosztás