Taranyi lány nyert a Spar Budapest Maratonon

A 30 km-es távon abszolút első helyezett lett a nők között Szekretár Virág. A 20 éves Viri másodéves egyetemi hallgató Budapesten, ahol legjobban a családja és a taranyi nyugalom hiányzik neki.

Viri három éve érettségizett a nagyatádi Adyban, most pedig a Budapesti Gazdasági Egyetemen tanul pénzügy-számvitelt.

Öt éve kezdett el futni az édesapjával közösen Tarany és Nagyatád között. Saját magát edzette, ma már személyi edzője van, négy éve versenyez. Nemrég egy négy fős női váltó tagjaként megnyerte az UltraBalatont, szeptemberben pedig a szigligeti félmaratonon győzött. Persze, van még jó néhány 21 km-es és rövidebb távú dobogós helyezése. Most a Spar Budapest Maraton 30 km-es távját 2 óra 9 perces időeredménnyel nyerte meg, vagyis átlagosan 4 perc 18 másodperces kilométereket futott.

Virág 2018 augusztusában költözött Budapestre, albérletben lakik azóta is. Azt mondja, az elején senkit és semmit nem ismert, de most már a családján kívül minden odaköti: a barátai, az egyetem és a munkája, merthogy gyakornokként dolgozik is a tanulás mellett.

Sajnos, csak egy-két havonta tudok hazalátogatni, olyankor töltődöm az otthoni nyugalommal, békességgel – mesélte. – No, és, persze, olyankor az is nagyon jó, hogy mentesülök a háztartás gondjai alól. Egyébként az otthoniakkal telefonon és neten tartom a kapcsolatot. Szerencsére több barátnőm és egykori osztálytársam is itt tanul Budapesten, velük találkozom is.

Viri könyvelő szeretne lenni, továbbá minél jobb időeredményt elérni félmaratonon, lehetőleg külföldi versenyeken is, azt sem bánná, ha győztesként. A későbbi tervei között szerepel a maraton táv és a triatlon is, valamint az edzői képesítés megszerzése. Azt mondja, a tapasztalataival szeretne majd másokat segíteni.

Megosztás