Taroltak a kézilabdásaink!

Az RKC felnőtt női és férfi csapata is elsöprő sikert aratott a hétvégén. Hazai pályán kerekedtek felül ellenfeleiken: a lányok Marcali, míg a fiúk Komló együttesét verték meg.

Összefoglaló Vörös Sándor beszámolói alapján. Részletekért kattintson a www.rkcnagyatad.hu oldalra!

Gyermekbajnokság

A Gyermekbajnokság U12-s korosztályában érdekelt fiúcsapatunk a harmadik játéknapon Zalaszentgróton vendégszerepelt, s mindkét mérkőzésén magabiztos győzelmet aratott. A hat mérkőzést követően is hibátlan Rinyamenti KC 2017. december 16-án Csurgón zárja az idei naptári év küzdelmeit, ahol a BBSC Balatonboglár csapata lesz az ellenfél.

U11-s lánycsapatunk november utolsó vasárnapján hazai pályán volt érdekelt a harmadik játéknapon. Gurbácsné Egyed Viktória és Simon Barbara tanítványai mindkét mérkőzésükön nagy csatát vívtak az ellenféllel, de a Nagykanizsai Izzó SE végül kettő, míg a GÓNA SZKKE egyetlen góllal jobbnak bizonyult. Az idei évet lezáró játéknapra 2017. december 16-án Lentiben kerül sor a Csurgói NKC ellen.

IFJÚSÁGI III. OSZTÁLY 2017/2018 – 9. FORDULÓ
Rinyamenti KC – Paksi Kézilabda SE
21 – 21

A III. osztályban szereplő, s a forduló előtt hét győzelemmel, valamint egy döntetlennel tabella második csapatunk vasárnap délután a hetedik pozícióban állomásozó Paksi Kézilabda SE alakulatát fogadta.

– A két pontért léptünk pályára, de a végén ismét osztoznunk kellett ellenfelünkkel. Fej–fej mellett haladtunk és közben több technikai hibát vétettünk, ziccereket hagytunk ki. Az alacsony hőfokon való pályán tartózkodásunk ellenére a védekezésünk egész jól működött, de ezt nem tudtuk átmenteni a támadótérfélre. Többször is előfordult, hogy előkészítés nélküli, hibás kapura lövésekkel és átlátható rossz bejátszási kísérletekkel ajándékoztuk meg a vendégeket. A mérkőzésen leginkább ellenfelünk akarata érvényesült, így a lefújás előtt négy perccel még több gólos hátrányban voltunk. A csapatban lévő akaratunknak és tartásunknak köszönhetően azonban a döntetlen mellett még időntúli büntetőt is kitudtunk harcolni, de győzött a nyomás, és sajnos elhibáztuk. Ott és akkor fájdalmas volt, de lehiggadva és a mérkőzés egészére gondolva azt kell mondjam, hogy nekünk kellett örülni a döntetlennek. – mondta a csapat edzője, Jeszencsák Edvin.

 

NBI/B NYUGATI-CSOPORT 2017/2018 – 11. FORDULÓ
Rinyamenti KC – Marcali VSZSE
40 – 24

Felnőtt női csapatunk az első negyedórát átaludta, majd rákapcsolt és padlóra küldte a Marcali VSZSE együttesét: lányaink a szünetbeli öttalálatnyi vezetést tizenhat gólos győzelemre váltották. A mieink a temérdek probléma dacára esélyesként várhatták a piros–feketékkel szembeni megyei rangadót. Az utolsó novemberi bajnoki esélyei tehát Mato Matijevic tanítványai mellett szóltak, még ha nem is ígérkezett könnyednek a feladat. Csapatunk azonban nem titkoltan arra készült, hogy igazolja a papírformát. A tények ezt is sugallták, hiszen a Rinyamenti KC ebben a szezonban saját közönsége előtt mindössze egyszer maradt alul. (…) Az azóta eltelt időszakban szurkolóink zsinórban három győzelemnek örülhettek, s ahogy ők, úgy lányaink is a negyedik sikerre számítottak.

El kell ismerni, a találkozó elején a vendégek akarata érvényesült, a mieink nem találták a játék ritmusát, mind elől, mind pedig hátul jöttek a bosszantó hibák, így nem volt meglepő, hogy Mato Matijevic 05:32-nél rögvest időt kért. A nagyatádi gólcsendet 07:40-nél (!) Brezovszky Fióna törte meg, s ezzel talán átszakadt a gát, hiszen kettő minutummal később már 3–4-s részeredmény rögzíthettünk. Az egyenlítés ekkor még nem jött össze, sőt, a látogatók nem sokkal később újfent hárommal vezettek (15.p.: 4–7).

Csapatunk a folytatásban fokozatosan vette át az irányítás jogát, a feljavult védekezés mögött Szalai Evelin újfent remek teljesítményt nyújtott, a támadójáték pedig egyre eredményesebbé vált. A térfélcserét követően a második felvonást egy 3–0-s nagyatádi sorozat nyitotta, majd Takács Inez találata után egy újabb 3–0-s hazai roham következett (38.p.: 20–10). A hazai tábor habozás nélkül rászámolt a vendégekre, akik becsülettel küzdöttek, s többször is felkapaszkodtak mínusz nyolcig. A mieink a játékrész derekán visszaállították a tízgólos különbséget, s ezen a ponton már érezhető volt, hogy a piros–feketék végleg megtörtek. A hátralévő negyedórában csapatunk még tovább növelte előnyét, végül 40–24-s győzelmet aratott.

– A mérkőzés elején sem elől, sem hátul nem találtuk a játékunkat, védekezésben nem működtek megfelelően a páros kapcsolatok. Cserékkel próbáltunk frissíteni, szerencsére fokozatosan sikerült feljavulni, s végül felőröltük az ellenfelet. Helyzetünket könnyítette, hogy Barta Cintia, Réb Fanni, valamint Wahid Mirjam is vállalni tudta a játékot. A rengeteg problémánk tükrében az eddig megszerzett tizennégy pont dicséretes. Megyünk tovább az úton, az őszi szezonból hátralévő két mérkőzésen is szeretnénk jó eredményt elérni, s ezért tenni is fogunk. – értékelte a lányok teljesítményét Mato Matijevic, edző.

 

A lányok gyors ébredés után diadalmaskodtak
A lányok gyors ébredés után diadalmaskodtak

 

NBII DÉL–NYUGAT 2017/2018 – 9. FORDULÓ
Rinyamenti KC – Sport36-Komló U22
35 – 26

Megőrizte a március vége óta tartó hazai veretlenségét felnőtt férficsapatunk, amely a szünetben egyetlen góllal vezetett, végül azonban kilenccel győzött a Sport36-Komló U22 alakulatával szemben. A kilencedik fordulóban több olyan párosításra bukkanhattunk, amely igazi csemegének számított, s ezt akár a mieink soros bajnokijára is ráragaszthattuk. A Rinyamenti KC és a Sport36-Komló U22 között három hely és három pont volt a meglévő távolság, s bár a mutatók, valamint a hazai pálya a Takács–alakulat mellett szólt, roppant nehéz hatvan perc volt kilátásban.

Amiből lehetett meríteni az az tény, miszerint a kék–fehér fiatalok eddig soha nem szereztek pontot Nagyatádon, ugyanakkor a közelmúltban idegenben fékezték le az addig hibátlanul menetelő Nemzeti Kézilabda Akadémia U22 együttesét. Ahogy arra előzetesen számítottunk, a bányászvárosiak majdhogynem a legerősebb összeállításukban érkeztek Nagyatádra.

(…) Együttesünk nehezen melegedett be, a találkozó első szakaszában fej–fej mellett haladtak a felek, hol az egyik, hol a másik csapat került minimális előnybe. A sorminta egészen a felvonás hajrájáig kitartott, majd a mieink 14–14 után gyorsan elléptek 17–14-re, de a szünetig hátralévő másfél percben két bosszantó hiba is becsúszott, a vendégek ezt kihasználva egyetlen találatra zárkóztak (17–16)

A második játékrész első kilenc percét a Takács–alakulat 6–2-re abszolválta, s a 23–18-s részeredmény összességében megnyugtatónak tűnt. Csapatunk ekkor már teljes kontroll alatt tartotta a mérkőzést, a remek védekezésnek, valamint a továbbra is jól működő támadójátéknak köszönhetően fokozatosan növelte előnyét, s az 50. minutumban első ízben volt közte tíz (30–20). A hajrá már a jutalomjátékról szólt, a mieink kiszolgálták a közönséget, s bár az utolsó két gól a vendégeké volt, a nagyatádi győzelemhez kétség sem férhetett. A 35–26-s végeredmény mellett elkönyvelhettük, hogy a Rinyamenti KC hazai pályán tovább nyújtotta a 2017. március 25-e óta tartó veretlenségét, egyúttal megerősítette előkelő harmadik helyét a bajnoki táblázaton.

– A bemelegítésünk döcögősre sikeredett, talán emiatt lendültünk nehezen játékba. Az első félidő az előzetesen vártaknak megfelelően szoros csatát hozott, a tizenhét lőtt góllal elégedett vagyok, ugyanakkor a tizenhat kapott találat tőlünk sok. A szünetben sikerült rendeznünk a sorokat, a második játékrészben összeállt a védekezésünk, támadásban pedig maradt az előre megbeszélt hatékony játék. Mindennek köszönhetően kilencgólos sikert arattunk az NBI-es játékosokkal megtűzdelt komlóiakkal szemben. Köszönjük a népes közönségnek, hogy mindvégig támogatott bennünket! Külön köszönet az U12-es, az U14-es, és az ifjúsági együttesünknek, valamint a berzencei labdarúgócsapat tagjainak, hogy kitartóan, hangosan szurkoltak nekünk! Bízom benne, hogy a jövőben is számíthatunk rájuk! Az éjjel soha nem érhet véget, de egy csoda ma véget ért… – értékelte a fiúk játékát és a mérkőzés hangulatát Takács László, játékos-edző.

 

Kilencgólos sikert arattak a felnőtt férfiak hazai pályán
Kilencgólos sikert arattak a felnőtt férfiak hazai pályán

Fotó: Gálovics Márk
Fotó: Gálovics Márk

Fotó: Gálovics Márk
Fotó: Gálovics Márk

Fotó: Gálovics Márk
Fotó: Gálovics Márk

 

Megosztás