Tavaszi padlássöprés: két hét múlva lomtalanítás!

Április elős hetében lesz a tavaszi lomtalanítás: a szolgáltató minden háztartást megkér, hogy körültekintően válogassák össze, milyen lomoktól akarnak megszabadulni: ne kerüljön közé veszélyes hulladék!

Tájékoztatjuk Nagyatád Város lakosságát, hogy ez évben is megrendezésre kerül a tavaszi lomtalanítási akció!

A lomtalanítás időpontja:

2019. április 4. csütörtök, Északi városrész

2019. április 5. péntek, Déli városrész

A lomtalanítás lebonyolítására a Szolgáltató tömörítős hulladékgyűjtő gépjárművet biztosít.

A háztartásban keletkezett lomot a lomtalanítás napján reggel 7 óráig, az ingatlan előtti közút mellé, a forgalmat nem akadályozó módon kell kihelyezni, hogy a célgépek és a dolgozók könnyen meg tudják közelíteni.

Közös gyűjtőedény használatára kötelezett ingatlanok (társasházi ingatlanok) lomhulladékának elszállítása szintén a fent megjelölt napokon történik. Kérjük a társasházak lakóit, hogy a társasház részére rendelkezésre bocsátott gyűjtőedények – vegyes hulladékok gyűjtésére szolgáló – mellett szíveskedjenek elhelyezni lomhulladékaikat.

Kérjük, hogy a kisebb méretű lomhulladékot zsákban vagy dobozban szíveskedjenek kitenni, a szétszóródás megelőzése érdekében!

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a lomtalanítás során kizárólag nagydarabos, azaz a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladó lomhulladék kerül elszállításra, tehát a lom továbbra sem tartalmazhat háztartási hulladékot, építési törmeléket, kerti hulladékot és faágat, autógumit, elektronikai hulladékot (pl: hűtőszekrény, televízió), illetve veszélyes hulladékot (pl: festék, gyógyszer, vegyszer)!

A Szolgáltató egy helyről csak egy alkalommal szállít el lomhulladékot.

Lomhulladékot kizárólag attól az ingatlantól áll módunkban elszállítani, amelynek tulajdonosa az ingatlanra vonatkozóan a rendszeres hulladékelszállítást nem szünetelteti, illetve nem rendelkezik hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjhátralékkal.

A nagyatádi hulladékudvarban (Nagyatád, Szarvas u. 2532. hrsz.) egész évben lehetőség van térítésmentesen az ép, nem kifosztott állapotú elektronikai hulladékok – hűtő motorral, mikrohullámú sütő, kisrádió, számítógép, porszívó stb. – és háztartásonként 5 db személyautó gumi, elkülönítetten (szelektíven) gyűjtött csomagolási hulladékok és a lakossági veszélyes hulladékok leadására. A képmegjelenítő elektronikai berendezéseket kizárólag lomtalanítási időszakban (április 1. és április 29. között) vesszük át térítésmentesen.

A hulladékudvar kedden 7.00-13.00, míg szombaton 7.30-13.00 óra között (munkaszüneti napok kivételével) áll a lakosság rendelkezésére.

Kérjük ezért, hogy az újrahasznosítható csomagolási hulladékokat (fehér és színes üveg, papír, műanyag, fémdoboz, italos kartondoboz) ne a lomokkal együtt helyezzék ki, hanem használják a kihelyezett elkülönített (szelektív) hulladékgyűjtő szigeteket, a családi házas övezetben a házhoz menő elkülönített (szelektív) hulladékgyűjtést és a hulladékudvart!

A szabálytalan közterületi hulladék kihelyezést a Közterület-felügyelet munkatársai ellenőrzik és szankcionálják!

A háztartásoknak lehetősége van a fent kiírttól eltérő időpontban, díjazás ellenében is lomtalanítást rendelni a Szolgáltatótól.

Kérjük együttműködését környezetünk tisztaságának megóvásában!       

 

FIGYELEM! Tekintettel arra, hogy az elmúlt napokban csalók által történtek megtévesztések a hulladékelszállítást illetően, így ezúton is tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. a lomtalanítási akcióért nem számol fel külön költséget. Ha idegenek ilyen szándékkal keresik önt fel, biztosra veheti, hogy csalókkal áll szemben. Ebben az esetben haladéktalanul értesítse a rendőrséget!

Megosztás