Terepfutó verseny és retro játékok – elérhető a kulturális központ éves programterve

Idén is lesz Atádi Sokadalom, Zenés Nyári Esték és Honvédtalálkozó. A nagyobb rendezvények mellett számos pályázati program is szerepel a naptárban: sporteseményeken, versenyeken, táborokon vehetünk részt.

Két hete a Nagyatádi Kulturális és Sport Központ honlapján közzétették a tervezett, éves programtervet. Idén csaknem 30, a város által szervezett rendezvényre látogathatunk el, ehhez még hozzáadódnak a pályázati együttműködésekből megvalósuló programok (16 rendezvény). Ezen felül rendszeresek lesznek a zenés és színházi estek, illetve a Mozgó Mozi is többször ellátogat Nagyatádra. A hagyománynak számító rendezvények sem maradhatnak el, úgy mint a Honvédtalálkozó, az Atádi Sokadalom és a Retro Nap.

Az idei év újdonságairól kérdeztük a kulturális központ igazgatóját, Pünkösd Mártont.

Idén lesz megtartva a Nagyatád, itt vagyok! – tehetségkutató rendezvénysorozat, aminek részt veszünk a megszervezésében. Májusban kezdődnek a válogatók, amire reméljük, hogy minél több fiatal fog jelentkezni – egy hónap múlva zárul a nevezési határidő.

Idén Egy nagyszabású sportrendezvényt is szeretnénk megvalósítani a 63-mas Bázissal közös szervezésben szeptemberben, mégpedig egy országos terepfutó versenyt. Ez egy viszonylag népszerű sportág, a szoborparkban és annak környékén lenne kijelölve a pálya, lényegében terepakadály versenyről van szó. Ez egy új színfolt lenne a közösségi programjainkban, bízunk benne, hogy szerte az országból bevonzanánk ezzel a sportolókat.

Az idei Retro Nap a retro játékok körül fog forogni, a 70-es, 80-as, 90-es évek népszerű játékok gyűjtőit várjuk ezzel a rendezvényre: Szeretnénk legokiállítást tartani, Rubik kocka versenyt szervezni – a részleteket most találjuk ki. Várjuk azokat a gyűjtőket, akik izgalmas és érdekes retro játékokkal rendelkeznek, és meg is mutatnák azokat a nagyközösségnek.

A Retro Napon mindig együttműködő partnerünk a veterán autós közösség, akikkkel évek óta együtt dolgozunk, szeretnénk ezt a kapcsolatot megerősíteni és kibővíteni, és az ő programkínálatukra és tudásukra építkezve további rendezvényeket megvalósítani.

Tavaly szerveztünk először fotó-, néptánc-, túra- és képzőművészeti tábort. A nagy sikerre való tekintettel ezeket idén is beépítjük a programtervbe.

A kulturális központ részletes programterve az NKSK oldalán érhető el.

Megosztás