Tiszaújvárosban ért el sikereket a Triatád

A hétvégén 28. alkalommal rendezték meg Tiszaújvárosban a Tisza Triatlon versenysorozatot. A nagyatádi egyesület legtöbb tagja részt vett a megmérettetésen.

Egyesületünk legfiatalabb versenyzői először szerepeltek ilyen megmérettetésen. Nagy izgalmakkal vágtak neki a versenytávnak, 2019. május 25-26-án rendezték meg a XXVIII. Tisza Triatlon, Klubcsapat OB és Utánpótlás Ranglista verseny, melyen a Nagyatádi Triatlon és Szabadidő SE majdnem teljes létszámmal képviselte magát. A távokat mindannyian sikeresen teljesítettek.

Az első versenynapon a klubcsapat országos bajnokságot rendezték meg. A Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő területén kialakított versenyközpontban nem kevesebb, mint 131 együttes mérte össze tudását a különböző korcsoportokban.

Egyesületünk két 5 főből álló csapattal vágott neki a szombati megmérettetésnek. Óriási volt az öröm, mert a Bota Bálint, Kelle Barnabás, Márkus Noel, Spilleman Ádám és Tátrai Brúnó alkotta „A” csapat tagjai elsőként jöttek ki a vízből. Egy gyors depózást követően kerékpárra pattantak, ahol továbbra is tartották előnyüket, majd a futás résznél a mindig nagy riválisként szereplő Debreceni Sportcentrum átvette a vezetést. Végül a korosztályukban induló 19 csapat közül „A” sorunk a dobogó második fokára állhatott fel, „B” csapatunk pedig a 9. helyezést érte el.

Vasárnap az utánpótlás ranglistaverseny szerepelt a programban, mely 8:40-kor az Aquakid futamokkal indult, majd 9 órától már a triatloné volt a főszerep.

EREDMÉNYEK:

Aquakid2:
Gelicz Gerda 9.hely

Újonc1:
Herr Zsófia 7.hely
Balogh Hanna 11.hely
Horváth Noémi 12.hely
Filák Milán 9.hely
Herr Krisztián 21.hely

Az újonc gyerkőcök
Az újonc gyerkőcök

Újonc2:
Tárai Bendegúz 27.hely

Gyermek:
Bota Bálint 3.hely
Illés Marcell 17.hely
Kolics Máté 18.hely

Bóta Bálint a 3. helyen
Bóta Bálint a 3. helyen

Serdülő:
Márkus Noel 2.hely
Tátrai Brúnó 10.hely
Herr András 33.hely
Gelicz Gergő 35.hely
Szakonyi Dénes 50.hely

Sprint futam:
Illés Krisztián 24.hely
Dr. Herr Gyula 12.hely

– Gratulálok csapatunk minden tagjának az elért eredményhez – mondta Tóth Gábor, a Triatád edzője – Mint edző óriási büszkeséggel tölt el, hogy a befektetett munka és a gyermekek szorgalma meghozta egyedületünk életében a klubcsapat bajnokságokon elért legnagyobb eredményt, továbbá az, hogy Márkus Noel a válogató alapján részt vehet a Pribramban megrendezésre kerülő Olimpiai Reménységek Versenyén.

Várfi András és Várfi Zsombor – egyesületünk úszói – a barcsi Pünkösd Kupa úszóversenyen vettek részt.

Eredményeik:

Várfi András
50m gyors 1.hely
50m mell 2.hely
Csillagszóró futam abszolút 1.hely

Várfi Zsombor
50m 5.hely
100m vegyes 4.hely

Megosztás