Több mint 100 atádi gyermek rajzait ihlette meg a kupakgyűjtő szív

Rajzpályázatot hirdetett a Nagyatádi Kupakgyűjtő Szív csapata a környezetvédelem és segítségnyújtás témakörében. A résztvevőket tegnap délután jutalmazták. Eddig összesen 22 alkalommal ürítették ki a gyűjtőállomást.

Tegnap tartották az Éltes Mátyás iskolában a Nagyatádi Kupakgyűjtő Szív rajzpályázatának díjkiosztóját – eredményeket nem hirdettek, ugyanis minden pályázó részesült valamilyen ajándékban. A rajzversenyt a gyűjtőállomás kihelyezésének 3. hónapfordulója alkalmából szervezték. Összesen 115 gyermek, hat intézmény diákjai és óvodásai készítettek különböző technikákkal valamilyen rajzot, melynek fő témája a kupakgyűjtő szív, a környezetvédelem és a segítségnyújtás volt.

Június 1-i felállítása óta már 22 alkalommal ürítették ki a gyűjtőállomást, ez hozzávetőlegesen 450 kilogramm műanyag hulladékot jelent. A program jótékonysági tevékenysége nem csak az ebből befolyó pénzösszeggel való támogatás – melyet az Éltes iskola Kincskereső alapítványának utalnak át–, hanem a gyűjtésben résztvevők társadalmi érzékenyítésre, környezettudatosságra nevelése.

Megosztás