Több tucat fegyvert foglaltak le a rendőrök Nagyatádon

Tegnap ütöttek rajta a nagyatádi férfin, a házkutatás során gépkarabélyokat, lőfegyvereket, Parabellumokat, puskaport és lőszereket foglaltak le – egy komplett fegyverarzenál volt az őrizetbe vett férfinál. Fotókkal!

A nagyatádi rendőrök elfogtak egy helyi férfit, aki engedély nélkül tartott fegyvereket és lőszereket otthonában.

A nagyatádi nyomozók 2018. december 27-én házkutatást tartottak egy nagyatádi ingatlannál, mivel felmerült a lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés gyanúja. A rendőrök a 63 éves férfi lakcímén az előzetes szaktanácsadói vélemény szerint egyebek között 13 lőfegyvert, 2 kilogramm puskaport, 53 kispuska, 60 állatkábító, 34 gázriasztó, 14 Parabellum, 54 Makarov, 9 765-ös, 40 gépkarabély, 70 TT, valamint 155 Flóbert típusú lőszereket, 9 lőszermagot és 9 doboz csappantyúlőszer-elemet találtak és foglaltak le.

Á. Csabát előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A nyomozás során beszerzett adatok szerint a gyanúsított a fegyverek és a lőszerek tartásához hatósági engedéllyel nem rendelkezett. Az ügyben a további eljárást a Nagyatádi Rendőrkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt szakértők bevonása mellett folytatja.

Megosztás