Tragikus hirtelenséggel hunyt el Töreki Tamás, a vidrákat oltalmazó mentőtiszt

Váratlanul, otthonában hunyt el a nagyatádi mentős, aki életét az emberek megsegítése mellett a vidrák gondozására tette fel. 22 éven át dolgozott az egészségügyben. Gyászolják őt barátai, szerettei és kollégái.

Valamennyiünknek hiányozni fog a kiváló mentőtiszt, az ember- és állatbarát Töreki Tamás, aki péntek este tragikus módon, váratlanul hunyt el otthonában. A házhoz érkező kollégái hiába próbálták hosszasan újraéleszteni őt, nem jártak sikerrel. Életét az elesettek megsegítésére tette fel, az egészségügyben töltött 22 év alatt több száz embert mentett meg.

Odaadó társat lelt a Petesmalmi Vidrapark vezetőjében, Balogh Mártában, akivel együtt közösen tevékenykedtek a vidrák és az állatok megmentésén és gondozásán.

Eltávozása nagy fájdalom az atádiaknak: a közösségi médián már rengetegen kinyilvánították részvétüket, több kollégája fekete szalagos fényképre módosította a profilképét. Az eseményekről az Országos Mentőtiszti Szolgálat is hírt adott facebook oldalán, melyet itt most közzéteszünk:

„Az Országos Mentőszolgálat kiváló nagyatádi mentőtisztje, akinek embersége valóban emberfeletti volt, tegnap tragikus hirtelenséggel otthonában elhunyt. Segítségére érkező bajtársai hiába küzdöttek hosszasan az életéért, már nem tudták megmenteni. Töreki Tamás bajtársunk legendás segítő szándékának soha semmi nem szabhatott gátat, nem ismert lehetetlent, ha segítségért fordultak hozzá. Beteghordóként kezdte, ápolói végzetséget, majd mentőtiszti diplomát szerzett, hogy menthesse a rászorulókat. Mindene volt a hivatása, amit a legmagasabb szinten művelt! Huszonkét év odaadó szolgálatában megszámlálhatatlan életet mentett meg, de nem csak emberekét. Tamás álmodta meg és üzemeltette a világon egyedülálló Petesmalmi Vidraparkot, ahol az általa mentett vadállatoknak adott otthont. A jólelkű szakember olyan betölthetetlen űrt hagy maga után, amit most még fel sem tudtak fogni a megrendült életmentők. […] Isten nyugosztalja!”

Stábunk 2017-ben forgatott a vidraparkban, ahol többek között Tamás is nyilatkozott (3:40-től látható a vele készült interjú). Ezzel a felvétellel állítunk most emléket életének és munkásságának. Nyugodjék békében!

Megosztás