Túra a nagyatádi Török-várhoz

Több mint 40-en keresték fel a Várdomb túrán a nagyatádi Török-várat. A résztvevők a kiránduláson rengeteg állatról és növényről szerezhettek ismereteket. A 6 km-es természet járást a NUTE szervezte meg 2. alkalommal.

Immár második alkalommal szervezett gyalogtúrát a Nagyatádi Úszó és Természetjáró Egyesület a Nagyatád-Nagykorpád-Szabás határában található földvárhoz pénteken.

Az első kirándulás még tavaly novemberben volt. Akkor sajnos az első fagyok miatt kevesen vettek részt a túrán. A napsütés és a kellemes időjárás viszont meghozta a nagyatádiak kirándulókedvét. A 41 résztvevő úticélja a nagyatádi Török-vár volt.

-Szerencsés napot tudhatunk magunk mögött. Lépten-nyomon állatokba botlottunk. Találkoztunk lábatlan gyíkkal, különféle erdei békákkal, vízi siklóval, mocsári telnőssel és táplálkozó helyükről visszatérő gímszarvasokkal.Mint természetvédelmi mérnök és gyakorló környezettan- és biológiatanár fontosnak tartom, hogy mind a gyermekek, mind a felnőttek közvetlen tapasztalatszerzés útján ismerjék meg a vizek-vízpartok, rétek-mezők és az erdők elővilágát, ökológiáját, a táj kultúrtörténeti értékeit– mondta Nagy Balázs László az egyesület természettel kapcsolatos tevékenységeinek koordinátora.

A Várdombnál pihent meg a csapat, ahol az éhes pocakokat sült szalonnával töltötték meg. Végül erdőpedagógiai játékokkal  bővítették tovább a gyermekek, s felnőttek természettel kapcsolatos ismereteit. A több mint hat órás séta után egészen biztos, hogy nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is jól aludtak.

Megosztás