Új nevet kap mindkét nagyatádi középiskola

A név változik, de a szakmaiság megmarad – írta mai közleményében a nagyatádi középfokú oktatási intézményeket is fenntartó Kaposvári Szakképzési Centrum.

A szakképzés rendszerének átalakításával új nevet kapnak a Kaposvári Szakképzési Centrum intézményei július 1-től, Barcson új kollégium is létrejön.

A 2020/2021-es tanévtől a szakgimnáziumok technikumok, a szakközépiskolák pedig szakképző iskolák lesznek. A technikumokban a képzés ötéves, a végén a diákok érettségit és technikusi szintű szakképesítést kapnak. A szakképző iskolákban az oktatás három évig tart, és szakképesítés megszerzésével zárul. Emellett iskolai rendszerű felnőttképzésben lehet majd szakképesítést szerezni az új szakmajegyzék szerint. Az iskolák július 1-től folyamatosan cserélik le a megszokott arculatot, és már az új névvel teszik közzé közleményeiket, felhívásaikat honlapjaikon és a közösségi médiában. Júliustól életbe lép az új jogállás is, közalkalmazott helyett a munka törvénykönyve alá tartozó munkaviszonyba kerülnek a dolgozók. Az átalakítás béremeléssel is jár, egy pályakezdő oktató bére 300 ezer forinttól kezdődik – írta a centrum.

A két atádi középfokú oktatási intézmény helyes megnevezése július 1-től:

Kaposvári SZC Nagyatádi Ady Endre Technikum és Gimnázium
Kaposvári SZC Nagyatádi Szakképző Iskola

Megosztás