Új tető alá helyezik a református istentiszteleteket

Új cseréptetőt kap a Nagyatádi Református Egyházközség Temploma. A közösség tagjainak lelkes munkája révén így is komoly belső szépítésen esett át az épület az elmúlt években, most a tetőre vár renoválás.

A nagyatádi gyülekezet presbitériumának döntése nyomán átalakítják a református templom tetőszerkezetét. Városunk lakói már láthatták, hogy a templomot jelenleg is körülveszik az állványok.

„Felpolcolták” a tornyot

A felújításra azért volt szükség, mert a 18 évvel ezelőtti munkálatok során az akkori palatetőt lecserélték kanadai műzsindelyre, mely nem volt tartós. Jakab Tibor lelkész szerint az akkori kivitelezés ráadásul nem volt megfelelő, és a tető már lassan balaesetveszélyessé amortizálódott az elmúlt években. Jelenleg a toronysisak és az azt ölelő gallér-zárórész lemezborítását cserélik. De ezenkívül a teljes tetőszerkezetet új lécezést kap, valamint új cserépburkolást, összesen 560 négyzetméteren. A munkálatok az előzetes tervek alapján június 15-éig tartanak, a lelkész bízik benne, hogy a torony már pünkösdre elkészül.

A toronnyal kezdik a felújítást
A toronnyal kezdik a felújítást
A felújítás idejére a gyalogos forgalmat elterelik
A felújítás idejére a gyalogos forgalmat elterelik

A felújításhoz anyagi támogatást is kaptak a várostól: a képviselő testület összesen 6 millió forintot szavazott meg a templom felújítására. A teljes tetőjavítás 8,75 millió forintba fog kerülni, az önkormányzati forrásokon kívül a gyülekezet 219 lelkes híveinek adományai nyomán valósult meg a beruházás. Jakab Tibor nagyon büszke a gyülekezetére: az elmúlt 9 évben a templomot kívül-belül sikerült megújítani és megszépíteni, vendégszobát és közösségi termet is kialakítottak, közel 27 millió forintot fordítottak erre a célra. 

Megosztás