Új tűzoltóparancsnoka van Nagyatádnak

Németh Balázs tűzoltó őrnagyot nevezték ki parancsnoknak a Nagyatádi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság élére a mai hatállyal.

Az előző tűzoltóparancsnok, Urr Balázs megbízottként, ideiglenesen látta el a vezetői feladatokat. Megbízása egy évre szólt, ez most járt le, így új vezetőt kellett a nagyatádi tűzoltóság élére állítani. 

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója nevezte ki 2020. április 16-i hatállyal Németh Balázs tűzoltó őrnagyot a Nagyatádi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnokának.  

Németh Balázs őrnagy Sopronból tért vissza Somogyba átvenni a nagyatádi tűzoltóparancsnokság vezetését
Németh Balázs őrnagy Sopronból tért vissza Somogyba átvenni a nagyatádi tűzoltóparancsnokság vezetését

Németh Balázs 2005-ben szerelt fel a marcali tűzoltóságon beosztott tűzoltóként, majd 2013-tól a hatósági osztályon dolgozott tűzmegelőzési szakterületen. 2017-től a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltségen tűzoltósági felügyelőként teljesített szolgálatot.

Somogyiként a szívem visszahúzott a megyébe. Tűzoltóparancsnokként kaptam lehetőséget Nagyatádon, ahol a pályafutásomat is kezdtem, hiszen az alapfokú tanfolyamot itt végeztem el. Mindenképpen hosszabb távra tervezek itt ebben a városban. Az elsődleges feladatom Nagyatád város mentő-tűzvédelmének erősítése, valamint az állomány teljes körű felkészítése a kárelhárítási feladatokra. További célom a nagyatádi tűzoltó állománynak, mint csapatnak jó vezetőjeként helyt állni és ezt a kiváló csapatot erősíteni. Fő célom a helyi tűzoltóság szakmai hírnevének öregbítése, a környék hivatásos tűzoltó egyesületeivel meglévő jó kapcsolat fenntartása, és nem utolsó sorban a tűzoltósportban elért eredmények folytatása. A Horvát tűzoltósággal fennálló jó szakmai kapcsolat megőrzése.
Legjobb szakmai tudásom szerint készen állok a város védelmére és a rám váró tűzoltói bevetésekre.
– nyilatkozta az Atádhírnek az új parancsnok. 

Megosztás