Újabb brutális kutyatámadás: egy idős hölgy az áldozat

Két elszökött kutya támadt egy 78 éves hölgyre saját kertjében március elején Berzencén. A kutyák mindkét kezét és lábát szétmarcangolták. Az áldozatot azóta is a kórházban ápolják, a rendőrség nyomoz az ügyben.

Alig telt el két hét azóta, hogy Berzencén három rottweiler támadt egy idős nőre a buszmegállóban, máris újabb kutyatámadás történt a faluban. Ám míg legutóbb sérülés nélkül úszta meg az esetet az áldozat, addig ezúttal, sajnos, súlyos sérüléseket okoztak a kutyák.

Az eset március 2-án történt: az áldozat, a 78 éves Ilona néni épp a családi házuk kertjében tartózkodott, dughagymákat ültetett, amikor váratlanul felbukkant két nagytestű kutya, és rátámadtak. Az idős hölgy már négy agyi infarktust szenvedett el, melynek következtében megbénult agyának a beszédközpontja, ezért még csak segítségért sem tudott kiáltani. A kutyák mind a négy végtagjába többször belemartak, és súlyos sérüléseket okoztak. Végül az egyik szomszéd figyelt fel az állatok morgására és az áldozat nyöszörgésére – felkapott egy nagyobb fadarabot, és azt lengetve elüldözte a kutyákat. A szomszéd értesítette az idős hölgy családját, akik ezalatt a házban tartózkodtak. A történtekről az áldozat lánya, Csordás Tiborné Rózsa számolt be szerkesztőségünknek.

Nem tudjuk, mennyi ideig tarthatott a támadás. A mentőket már mi hívtuk ki, aztán a műtétek előtt egyszer összeomlott a szervezete, újra kellett őt éleszteni – mesélte Rózsa. – Nagyon sok vért veszített. Azóta is bent ápolják a Nagyatádi Kórházban. Nem tudom megmondani, milyen állapotban van­. Nyitva van a szeme, de mintha éber kómában lenne, nem nagyon reagál  semmire. Szondákon keresztül etetik, az elmúlt két hétben nem mozdította egyik végtagját sem.

Rózsa hozzátette: bár édesanyja beszélni nem tudott a támadás előtt az infarktusai miatt, ám ennek ellenére ellátta magát otthon, nem szorult állandó gondozásra. Most nem tudják, hogy Ilona néni valaha is fel fog-e épülni.

A kutyák gazdáját azonosították, ugyanabban az utcában lakik, ahol az áldozat is. Arról egyelőre nincs információnk, hogyan tudtak kiszökni. A gazdájuk ellen feljelentést tettek, a rendőrség jelenleg is nyomoz az ügyben. Mint kiderült, nem ez volt az első eset az utcában: két évvel ezelőtt ugyanezek a kutyák egyszer egy kerékpáros fiúra támadtak – mondta Rózsa, aki azóta Berzence polgármesterét is felkereste azt kérve, hogy szigorítsanak a kutyatartási szabályokon.

Nagyon nem szeretném, hogy ez bárkivel még egyszer előforduljon, rengeteg gyerek és idős él az utcában. Nagyon szomorú, hogy ilyesmi megtörténhet a mai világban – tette hozzá Rózsa.

Az üggyel kapcsolatos kérdéseinket elküldtük a rendőrségnek is, amint megkapjuk a választ, frissíteni fogjuk cikkünket.  

A nyitókép illusztráció (Depositphotos).

 

Megosztás