Újabb korlátozások mától a MOL-kutakon

Nagyatádon is legföljebb 50 litert tankolhatunk hatósági áron az autóba, a kannába csak piaci áron adnak benzint. Egyszerre ne fizessük a kettőt, mert akkor sokba kerül: előbb az egyiket, utána a másikat, külön-külön.

Tegnap este jelent meg a hír több MOL-kút hivatalos Facebook-oldalán: péntektől csak maximum 50 liter benzint lehet tankolni hatósági áron, kannába pedig csak piaci áron adnak üzemanyagot. 

Egyelőre a nagyatádi MOL-kúton nem látszik semmilyen következménye az intézkedésnek, ugyanannyian érkeznek, egyrészt a vásárlók sem tudtak a változásról, másrészt általában 30-40 litert szoktak tankolni. Egyébként naponta átlagosan 900-1000 üzemanyagtöltés van az állomáson.

A kutak kezelői azt kérik, hogy amennyiben a vásárlók az autó üzemanyagtartálya mellett „külső edényzetbe is tankolnának, azt a benzintankba történő tankolástól elkülönítve, a benzintankba történő tankolás vételárának rendezését követően, önálló tranzakcióként szíveskedjenek megtenni”.

Többnyire fűnyíróba szoktak vinni benzint kannában az atádi MOL-kútról, ahol a normál benzin piaci ára jelenleg 758,9 forint.

A kútkezelők arra külön felhívják az autósok figyelmét, hogy továbbra is létezik a szabály: ha valaki nem tudja bemutatni járműve magyar forgalmi engedélyét, annak a piaci árat kell megfizetnie az üzemanyagért.

Fotó: Röhrig Dániel
A nagyatádi MOL-kút márciusban. Fotó: Röhrig Dániel

 

Megosztás