Újabb nagyatádi rádiós sikerek!

Nem pihennek a nagyatádi rádióamatőrök: decemberben a Hűség Városának versenyében vettek részt. A leadott jegyzőkönyveket hitelesítették a bírák, az előzetes pontszámítás alapján a nagyatádiak az élmezőnyben végeznek.

Az NKSK Rádióklub tagjai jól szerepeltek a decemberi, Soproni Civitias Fidelissima nemzetközi rádióamatőr versenyen. A két napos jelküldő-fogadó megmérettetésen a három nagyatádi versenyzőből álló csapat az előzetes pontszámítás alapján a dobogón végez kategóriájukban. A HA3GZ hívójelű Menyhárt Tibor, a HA3HT hívójelű Hosszú József és Hajdú Zsolt operátor csapata ezzel már a negyedik éterversenyben szerepeltek sikeresen a klub júniusi újjáalakulása óta.

Folytatják felkészülésüket a 2019. évi hazai és nemzetközi versenyekre. Adó-vevő berendezéseiket, számítógép rendszerüket korszerűsítik, és a jó idő beálltával antennáik javítását is el fogják végezni. Nagyatádon és környékén tíz nemzetközi vizsgával és rádió engedéllyel rendelkező amatőr rádiós dolgozik. Összeköttetéseik során, több mint 30 000-szer hangzott már fel a világ számtalan pontján városunk neve.

 

 

Megosztás