Újranyit holnaptól a piac is

Engedélyezte a polgármester a nagyatádi piac működtetését a megszokott időpontokban. Az idősek csak egy bizonyos idősávban látogathatják a piacteret és a vásárcsarnokot, utóbbiban kötelező a szájmaszk viselete.

A veszélyhelyzet korlátozásainak enyhítésével május 4-től a polgármesterek felhatalmazást kaptak arra, hogy településeiken a piacok működését és látogathatóságát önkormányzati rendeletek szerint szabályozzák. Ennek értelmében Nagyatádon Ormai István polgármester is rendelkezett a piac újraindításáról, ezt facebook oldalán is bejelentette:

„…Ez alapján május 9-től, szombattól a korábbi módon folytatható a kereskedelmi tevékenység a piacon, vásárcsarnokban, nyitott árusító helyeken.

Az április 30-i kormányrendelet azt is kimondja, hogy „a piac nyitva tartása alatt olyan kizárólagos látogatási idősávot kell megállapítani, amely alatt a piacot kizárólag 65. életévüket betöltött személyek látogathatják.” Ezt a védősávot 8 óra 30 perc és 10 óra között állapította meg a polgármester Nagyatádon. Ebben az időszakban 65-nél fiatalabb vásárlók nem tartózkodhatnak a piactéren és a vásárcsarnokban.

A szájmaszk viselésének szabálya a vásárcsarnokban is érvényes, így a polgármester nyomatékosan kéri a helyieket ennek követésére, valamint kéri a helyieket ennek és a járványügyi előrásoknak a követésére:

Felhívom a Tisztelt Nagyatádiak figyelmét, hogy a vásárcsarnokban, piacon tartsák be a járványügyi szabályokat. Nyomatékosa kérem, hogy viseljenek maszkot, tartsák be a személyközi távolságokat. A piacon hordjanak kesztyűt.” – olvasható a bejegyzésben. 

A nyitókép illusztráció.

Megosztás