Uniós pályázaton nyert a Drawa Kft.

A nagyatádi székhelyű Drawa Kft. jelentős beruházást valósít meg a Széchényi Terv Plusz program keretében elnyert 209,3 millió forintos, feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatásnak köszönhetően. (X)

A fejlesztés korszerű csomagolótábla-gyártó gépsor és kapcsolódó öntisztító szűrőrendszer beszerzését tartalmazza, valamint nyelvi képzést.

A korábban mezőgazdaságban tevékenykedő, de jelenleg már fűrészáru gyártással foglalkozó, Nagyatádon működő DRAWA Kft. árbevételének és nyereségének növelése, valamint piaci pozíciójának javítása érdekében fejleszti tovább tevékenységét. A 2022 februárjában megkezdett beruházás a Széchenyi Terv Plusz program GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-02722 pályázatának keretében elnyert, 209 300 000 Ft összegű, feltételesen vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően valósulhat meg.

Az intenzíven növekvő megrendelések miatt vált szükségessé a termelési hatékonyságot növelő beruházás. Ennek legfontosabb eleme egy raklapdeszkák gyártására használható CROL-33 csomagolótábla-gyártó gépsor, mellyel akár a 30 centinél vastagabb farönköket is fel lehet dolgozni. A teljesen automatizált gépsor a gyártási folyamatba közvetlenül integrálható berendezés, mellyel a raklapdeszkák mellett egyéb csomagolótáblák is gyárthatók. A kapcsolódó Ventil öntisztító szűrőrendszer közvetlenül a gyártósorhoz kerül kialakításra, mely az üzemben keletkező fűrészport semlegesíti, így a gyártási folyamat közben kevesebb por keletkezik, ami az alkalmazottak munkakörülményeit is javítja.

A projekt keretében 1 fő munkavállalónak a munkaköréhez kapcsolódó nyelvi képzése is megvalósul, ami a külföldi piacokra történő termelés során szükséges, legalább alapfokú nyelvtudás elsajátításához jelent nagy segítséget.

A beruházás tervezett befejezési időpontja 2022. november vége.

A vállalkozásról és tevékenységéről bővebb információ a www.drawa.hu oldalon található.

(Szponzorált tartalom)

 

Megosztás